- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Necunoscuții milionari în crypto au disparut și nu mai „sparg” milioane de dolari, se plâng cluburile de fițe din Miami. „Au vrut să arate că nu aveau nicio limită”

28 Nov, 21:02 • Gabriela Andreescu
Vremurile în care cluburile de noapte din Miami erau pline de antreprenori crypto dornici să rupă gura târgului cu petrecerile în care băgau sute de mii de dolari au ajuns de domeniul trecutului. Proprietarii cluburilor plâng acum după „bărbaţii tineri, cu un stil tocilar” care „cheltuiau sume nebune” și le aduceau venituri consistente.
Necunoscuții milionari în crypto au disparut și nu mai „sparg” milioane de dolari, se plâng cluburile de fițe din Miami.  „Au vrut să arate că nu aveau nicio limită”

În primăvara anului 2021, cele mai tari cluburi de noapte din Miami erau inundate de apeluri telefonice de la antreprenori din crypto de care nimeni nu auzise. Aceştia doreau să rezerve o mulţime de mese – sau să închirieze un întreg local pentru o seară, la un cost de o jumătate de milion de dolari sau mai mult, scrie Financial Times, citat de ZF.

În condiţiile în care preţul bitcoin era atunci de 60.000 de dolari, iar criptomonedele deveniseră mainstream, cei mai mari beneficiari ai acestora au descins în oraşul din Florida pentru a-şi etala averea la petreceri somptuoase.

„Dintr-o dată, toţi aceşti copii din domeniul crypto au început să vină şi să cheltuiască o mulţime de bani – sume nebune”, a declarat Andrea Vimercati, director la grupul Moxy Hotel.

„Rezervau mese de 50.000 de dolari şi nu ştia absolut nimeni cine sunt ei”, a adăugat Vimercati, fost director al Groot Hospitality, care operează unele dintre cele mai tari cluburi de noapte din Miami, inclusiv Liv, Story şi Swan.

Noii petrecăreţi erau „95% bărbaţi, tineri … cu un stil cam tocilar”, a spus proprietarul de club din Miami. „Nu puteai spune că aveau mulţi bani dacă doar se plimbau pe acolo”.

Din păcate pentru proprietarii din Miami, apropae un an mai târziu, telefoanele au încetat să mai sune. După prăbuşirea bursei FTX, cu sediul în Bahamas, mișcare care a zguduit piaţa şi a aruncat o pată de sânge asupra industriei, petrecăreţii de criptomonede care frecventau cluburile din Miami au „dispărut complet”, a spus Vimercati.

Necunoscuții milionari în crypto au disparut și nu mai „sparg” milioane de dolari, se plâng cluburile de fițe din Miami
Necunoscuții milionari în crypto au disparut și nu mai „sparg” milioane de dolari, se plâng cluburile de fițe din Miami

Cei de pe ringul de dans s-au comportat ca şi cum nu ar fi existat ziua de mâine. În cele din urmă, se pare că s-ar putea să fi avut dreptate. „Au vrut să arate că nu aveau nicio limită”, şi-a amintit Vimercati. „Comandau 12 sau 24 de sticle din cea mai scumpă şampanie şi făceau duş fără măcar să bea”.

În luna iunie a anului trecut, un grup care pretindea că tocmai îşi vânduse compania de criptomonede şi-a sărbătorit câştigul la E11even, un local de noapte luminat cu neon, cu trupe de trapeziste şi spectacole burlesce. „50 Cent cânta, iar cheltuielile lor au depăşit un milion de dolari”, a declarat Gino LoPinto, partener de operare la club. „Au plătit în cripto”.

Citește și: Unde se duc banii din război: Ceas de 1,4 milioane de dolari purtat de fiul lui Kadîrov într-un hotel de lux, în timp ce liderul cecen se laudă că băieții lui luptă pe front

E11even a început să accepte plata în criptomonede în aprilie 2021. Clubul a procesat anul trecut tranzacţii în valoare de peste 6 milioane de dolari. Dar în ultimele trei luni, clubul a procesat mai puţin de 10.000 de dolari – „o cădere monstruoasă, uriaşă”, a spus el.

Mulţimea crypto a fost dornică să se laude cu noua lor bogăţie, a declarat LoPinto, care a descris cum clientela dovedea cât de bogată era deschizând portofelele cripto de pe smartphone-urile lor.

„În mod normal, nu ţi-ai arăta contul bancar, dar oamenii îşi arată portofelele cripto”, a spus antreprenorul american. „Am văzut mai multe portofele cripto într-un an decât conturi bancare într-o viaţă întreagă”.

Petrecerile nesfârşite au subliniat statutul Miami-ului de epicentru al industriei criptomonedelor din SUA. Impozitele scăzute din Florida au fost o mare atracţie, la fel ca şi restricţiile mai puţin oneroase ale Covid-19, care au transformat oraşul într-un magnet pentru petrecăreţi.

În martie 2021, FTX a plătit 135 de milioane de dolari pentru a asigura 19 ani de drepturi de denumire pentru arena în care joacă echipa de baschet Miami Heat. În iunie 2021, Conferinţa Bitcoin a avut loc la Miami, după ce s-a relocat din Los Angeles.

„A fost răzbunarea tocilarilor”, a spus Harris, adăugând că întreprinzătorii cripto au vrut să cumpere proprietăţi pentru divertisment cu cinematografe home movie şi instalaţii de apă.

Michael Simkins, directorul executiv al operaţiunii de criptomonede a E11even din Miami, a declarat „Banii au venit destul de repede pentru mulţi dintre ei şi este mai uşor să îi cheltuieşti când vin repede”

Citește și: Cum ne mai jupoaie statul român: Cei cu câștiguri mai mari de 6 salarii minime trebuie să plătească 10% CASS – contribuția la sănătate

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult