Știri externe

Bonus de 2000 de euro pentru familiile cu copii. Cine beneficiază de acest ajutor de la stat

25 Nov, 00:49 • Stefan Simion
Un bonus de 2000 de euro pentru familiile cu copii a fost prevăzut în reforma fiscală eco-socială din Austria. Familiile cu copii sunt puternic afectate de inflația continuă din ţară.
Bonus de 2000 de euro pentru familiile cu copii. Cine beneficiază de acest ajutor de la stat

Bonus de 2000 de euro pentru familiile cu copii. Începând cu luna ianuarie a anului viitor, familia austriece au dreptul la o reducere suplimentară împotriva inflației. Prin creșterea alocaţiei familiale, a primei de familie și a deducerii pentru copii, familiile austrice vor beneficia de până la 625 de euro în plus pe an pentru fiecare copil.

Bonus de 2000 de euro pentru familiile cu copii

Bonusul familial a fost, multă vreme, 1500 de euro pe an pentru copiii de până la 18 ani. Ulterior, acesta a fost majorat la 1.750 de euro anual pe copil, iar după ultima majorare a ajuns la 2.000 de euro.

În ce-i priveşte pe copiii care au depăşit 18 ani, aceştia vor primi un bonus de 600 de euro de la stat, după ce acesta a fost majorat de la 575 de euro.

Citeste si Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru 405.000 de copii din medii defavorizate. Cum și când vor ajunge banii la beneficiari

Un copil cu vârsta de 10 ani sau mai mare va primi cu 7,41 euro mai mult pe lună începând din ianuarie 2023.

Şi deducerea pentru copii va fi majorată cu 3,06 euro. În momentul de faţă, deducerea este de 58,40 euro urmând să ajungă la 61,46 euro din 2023. Aceasta va fi transferată împreună cu alocația familială. Suma majorată rezultă din valorificarea prestațiilor sociale.

Aceste majorări – în special prima de familie, alocația familială și deducerea pentru copii – duc la un plus anual de aproximativ 625 de euro pentru un copil în vârstă de 10 ani.

Ce este suplimentul pentru mai mulţi copii

Familiile cu trei sau mai mulți copii au dreptul la suplimentul pentru mai mulți copii. Din ianuarie 2023, suplimentul pentru mai mulți copii (de la trei în sus) va fi majorat de la 20 de euro la 21,05 euro.

Cât primesc taţii în concediul de paternitate de o lună

În Austria, pentru „Papamonat”, un concediu de paternitate care durează o lună de la naşterea copilului, se acordă în prezent 22,60 de euro pe zi. Această sumă se creditează din orice alocație ulterioară pentru îngrijirea copilului. Suma va fi majorată la 23,78 de euro din ianuarie 2023.

Pentru veniturile mici, alocația suplimentară pentru copii va fi majorată de la 250 de euro în prezent la 550 de euro pentru anul calendaristic 2022. Acest lucru va afecta persoanele care au obținut venituri active impozabile timp de cel puțin 30 de zile pe an. În plus, aceștia trebuie să aibă dreptul la deducerea pentru părinți singuri și pentru persoanele cu un singur venit, scrie finanz.at.

Citeste si Norvegienii i-au interzis unui TIR să mai circule. Șoferul își decorase parbrizul cu coroane aurii, …

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult