- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Norvegienii i-au interzis unui TIR să mai circule. Șoferul își decorase parbrizul cu coroane aurii, jucării de pluș, perdeluțe și poze cu femei

23 Nov, 16:02 • Gabriela Andreescu
Un TIR DAF XF înmatriculat în Bulgaria și condus de un șofer macedonean a atras atenția inspectorilor rutieri din Norvegia. Șoferul avea parbrizul decorat cu produse ce puteau acoperi un mic bazar.
Norvegienii i-au interzis unui TIR să mai circule. Șoferul își decorase parbrizul cu coroane aurii, jucării de pluș, perdeluțe și poze cu femei

Portalul de știri din transport Anlegg&Transport, citat de ziare.com a publicat imagini dintr-un camion oprit de trei ori într-o lună pentru aceleași abateri.

Oficialii Administrației Naționale a Drumurilor Publice a Norvegiei au fost nevoiți să-i interzică unui șofer de TIR să mai circule pe drumurile publice.

Deși a fost somat în mai multe rânduri, șoferul macedonean nu a putut să se despartă de obiectele sale care decorau bordul și parbrizul: masca superioară formată din perdeluțe, o masă pe bord, două coroane mari aurii parfumate, două seturi de bețișoare de tămâie, jucării de pluș, o cutie metalică și fotografie cu o femeie goală, la plajă, o cutie de șervețele și o tabletă.

Bordul TIR-ului, decorat cu o multitudine de obiecte
Bordul TIR-ului, decorat cu o multitudine de obiecte

Camionul a fost oprit în Ånestad, pe autostrada E3 și vehiculului i s-a interzis să mai circule.

Citește și: Rabla 2022 se prelungește până pe 31 ianuarie 2023! Românii încă mai pot depune dosarele de finanțare!

Inspectorii norvegieni ai Statens Vegvesen, Administrația Națională a Drumurilor Publice, susțin că șoferii trebuie să aibă vizibilitate, drept urmare controlează adesea mașinile pentru a se asigura că parbrizul nu este ”decorat” cu diverse obiecte inutile, mai informează sursa citată.

Amenințat cu pierderea obiectului muncii, șoferul iubitor de artă s-a despărțit într-un final de micul său bazar și, de abia atunci, a fost lăsat de autoritățile norvegiene să circule din nou pe drumurile publice.

Citește și: Pentru că nu reciclăm ambalajele de plastic, trebuie să plătim 200 de milioane de euro pe an către UE. Avertismentul specialiștilor: „Sunt bani pe care îi dăm pentru că nu ne facem treaba”

Urmărește Daily Business pe Google News
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult