- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bonus de peste 2500 de euro pentru angajații unei bănci! UniCredit Germania își sprijină oamenii în fața inflaței

18 Nov, 13:28 • Cornel Ghimeșan
Angajații din Germania ai UniCredit se vor bucura de un bonus semnificativ în luna decembrie. Grupul bancar italian a luat această decizie pentru a-și ajuta lucrătorii să treacă mai ușor prin această perioadă marcată de inflație.
Bonus de peste 2500 de euro pentru angajații unei bănci! UniCredit Germania își sprijină oamenii în fața inflaței

Grupul bancar italian UniCredit a luat decizia de a acorda angajaţilor din Germania un bonus de 2.500 de euro în luna decembrie, ca măsură de compensare pentru creşterea inflaţiei, care a lovit puternic țara.Această informație a fost arătată într-un document intern consultat de Reuters şi confirmat de un purtător de cuvânt. În acelaşi document se precizează că stagiarii vor primi un bonus de până la 1.250 de euro, în funcţie de vechimea lor în cadrul băncii.

Alte articole: Economia Germaniei este la pământ. Nemții se confruntă cu cea mai mare scădere a nivelului de trai din istorie

Pentru acest bonus angajașii nu vor plăti taxe sau contribuţii sociale, se mai arată în documentul menţionat.

„Aţi constatat acest lucru la casa de marcat din supermarket sau la benzinărie: inflaţia face viaţa noastră mai scumpă”, subliniază documentul intern, adăugând că obiectivul bonusului este acela de a „ajuta”, fără a-şi propune să acopere costurile suplimentare.

Autoritățile germane au anunțat în luna septembrie faptul că angajatorii pot acord bonusuri scutite de taxe de până la 3000 de euro până la finalul anului 2024. Această decizie face parte din cel de-al treilea pachet de măsuri luate de Executivul german în vederea combaterii inflației. Costurile totale ale acestui pachet se ridică la 65 de miliarde de euro.

Aproximativ jumătate dintre companiile germane se aşteaptă să acorde bonusuri, în conformitate cu schema anunţată de Guvenul de la Berlin, arată rezultatele unui sondaj derulat recent în rândul a 142 de companii de către firma de consultanţă WTW.

UniCredit are 14.000 de angajați în Germania

Bonus de peste 2500 de euro pentru angajații unei bănci! UniCredit Germania își sprijină oamenii în fața inflaței
Bonus de peste 2500 de euro pentru angajații unei bănci! UniCredit Germania își sprijină oamenii în fața inflaței

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, HypoVereinsbank, subsidiara germană a UniCredit, avea aproximativ 14.000 de angajaţi la finele lunii septembrie, ceea ce înseamnă că Germania este a doua mare piaţă pentru UniCredit, după Italia unde are aproximativ 35.000 de angajaţi.

UniCredit activează în 14 ţări din Europa, cu operaţiuni semnificative în Germania şi Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Banca obţine mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este una dintre cele mai mari bănci din Germania, cu active de 287 miliarde euro la finele lui 2018.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

Citește și: 315.000 de euro încasați dintr-un foc. Cum a reușit Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, spectaculoasa performanță

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult