- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

BREAKING. Cu o zi înainte de a se împlini un an de război cu Ucraina, Rusia anunță oficial condițiile de pace

23 Feb, 13:28 • Bumbeneci Diana
Rusia ar -putea lua în calcul noi negocieri de pace. Anunțul a fost făcut de viceministrul rus de Externe Mihail Galuzin, la un an de la războiul cu Ucraina.
BREAKING. Cu o zi înainte de a se împlini un an de război cu Ucraina, Rusia anunță oficial condițiile de pace

Pace între Rusia și Ucraina chiar la un an de la război? Viceministrul rus de Externe Mihail Galuzin a vorbit într-un interviu exclusiv pentru TASS despre soarta războiului din Ucraina. În noul său discurs, rusul a enumerat mai multe condiții pe care Moscova le are pentru a cădea la pace în conflictul militar din Ucraina, anunță știripesurse.

Ce acuză Moscova și cum vrea pace? Rusia cere abdicarea

Problema dialogului cu Kievul este faptul că regimul Zelenski nu este absolut independent în luarea deciziilor și depinde în totalitate de opinia Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului, la insistențele cărora, după cum știți, Ucraina în aprilie 2022 a oprit negocierile de pace cu Rusia inițiate inițial de aceasta. Anglo-saxonii fac tot posibilul pentru a face războiul din Ucraina cât mai sângeros posibil și pentru a preveni orice negocieri de fond privind o soluționare pașnică”, a spus Galuzin.

Vezi și: Discursul lui Putin face înconjurul lumii. „Sunt schimbări istorice care determină modificări privind securitatea noastră. Ei au început războiul, noi am folosit forța”

Mihail Galuzin, despre condițiile de pace impuse de Rusia
Mihail Galuzin, despre condițiile de pace impuse de Rusia

Suntem pregătiți să atingem obiectivele operațiunii militare speciale – protecția locuitorilor din Donbass, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care provin de pe teritoriul său – prin mijloace politice și diplomatice. Un obstacol în acest fel este poziția absolut neconstructivă a Kievului în această privință, care, la instigarea Occidentului, a proclamat deschis un curs pentru înfrângerea militară a Rusiei ‘pe câmpul de luptă’”, a punctat oficialul rus.

Miza pusă are directă legătură cu livrarea de arme. oficialul a explicat, în acest context, că la ora actuală, reluarea negocierilor oficiale au legătură cu disponibilitatea autorităților ucrainene de a schimba modul în cere se livrează arme și se provoacă escaladarea conflictului.

În prezent, reluarea procesului de negociere depinde doar de disponibilitatea autorităților ucrainene și a curatorilor lor occidentali la o percepție sobră a realităților geopolitice actuale. În acest sens, am recomanda partenerilor noștri să își reorienteze eforturile către o colaborare specifică cu Kievul, precum și cu Statele Unite și cu alte țări NATO, care continuă să extindă gama de rezerve de arme, ceea ce duce în mod inevitabil la o escaladare a conflictului.

Dacă Occidentul și Kievul vor să se așeze la masa negocierilor, trebuie mai întâi să înceteze bombardarea orașelor rusești și să-și depună armele. După aceea, va fi posibil să se poarte discuții pe baza unor noi realități geopolitice”, a concluzionat viceministrul rus de Externe.

Cât despre poziția pe care o au autoritățile din Occident, se știe și acum, la fel ca la începutul războiului, că există un sprijin necondiționat pentru Ucraina, mai ales cu arme de ultimă generație. Se pare că acestea urmează să ajungă și în zilele următoare pe câmpul de luptă. Ei bine, tocmai acest anunț dă de gândit la Moscova, mai ales că forțele armate pro-ruse – vorbim aici de mercenarii Wagner – au făcut reclamații că nu primesc muniție suficientă.

Te mai poate interesa: Mircea Geoană susține că Rusia vrea și Moldova, nu doar Ucraina! „Este o operațiune militară care astăzi nu este în capacitatea Rusiei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult