- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât costă să-ți cumperi o insulă în Scoția. Suma este mai mică decât cea cerută pentru o locuință în București

23 Apr, 08:57 • Lupu Alexandra
Suma incredibilă cerută pentru o insulă din Scoția! Iată câți bani trebuie să scoată din buzunare persoanele interesate.
Cât costă să-ți cumperi o insulă în Scoția. Suma este mai mică decât cea cerută pentru o locuință în București

Insula Barlocco a fost scoasă la vânzare în urmă cu puțin timp, relatează ziare.com. Așa cum arată ultimele informații, agentul care se ocupă de vânzare afirmă că cererile sunt puternice pentru „regatele în miniatură”.

Cât costă o insulă în Scoția

Insula Barlocco este situată în largul coastei sudice a Scoției și a fost scoasă la vânzare la prețul de aproximativ 150.000 de lire sterline (190.000 de dolari). Suprafața de 10 hectare este acoperită de iarbă verde luxuriantă, dar și stânci care se întind până la mare. La ora actuală, nu există nicio clădire pe insulă, ci doar un iaz care asigură apă pentru animale. Cel mai apropiat oraș este la aproape 10 kilometri.

Pentru a ajunge la prima gară de la insula din Scoția, călătoria durează aproximativ o oră cu autobuzul. Londra se află la peste 350 mile distanță, iar Edinburgh la peste 100. Atunci când nivelul apei scade, la maree, oamenii pot ajunge la „regatul în miniatură” chiar și pe jos.

În anunțul de vânzare se precizează că nu a solicitat nimeni până la ora actuală permisiunea de a construi pe insulă. Barlocco este situată într-o zonă de interes din punct de vedere științific, fiind un refugiu pentru toate tipurile de animale sălbatice și plante rare, dar mai ales, datorită speciilor rare de faună sau floră.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Săptămâna continuă cu vești nu foarte bune în privința ratelor. Ce preferă românii, chirie sau apartament propriu

Insula Barlocco
Insula Barlocco

Agentul care se ocupă de vânzarea insulei confirmă că se așteaptă ca cererea să fie una mare, așa cum a fost și pentru alte „regate în miniatură”. Aaron Edgar a precizat că, în ultima perioadă, au existat mulți doritori naționali și internaționali pentru astfel de spații. Agentul consideră că insulele sunt perfecte pentru a scăpa de agitația din viața de zi cu zi și pentru a te bucura de liniște.

„Există încă un sentiment foarte romantic legat de a deține propria insulă privată scoțiană, unde poți scăpa de agitația vieții de zi cu zi și te poți bucura de pace și liniște în cel mai frumos peisaj din zonă”, a declarat Aaron Edgar.

„Am fost martorii unei cereri puternice din partea unor unor doritori naționali și internaționali pentru insule private întregi, după ce ne-am ocupat de vânzarea mai multor insule din Scoția”, completează agentul care se ocupă de vânzare.

În ceea ce privește descrierea insulei din Scoția, Edgar precizează că există și o plajă de pietriș unde pot fi ancorate bărci, „baza perfectă pentru a explora insula, a lua parte la înot în apă rece și a vă bucura de un picnic pe malul apei”. Mai mult decât atât, se pare că insula Barlocco se vinde la un preț chiar mai mic spre deosebire de cel cerut pentru un apartament din București. În Capitală, costurile sunt de peste 199.000 de euro, la care se adaugă și TVA, iar la fel de bine, unele locuințe din zonele centrale sar suma de 275.000 de euro, conform datelor analizate de Fanatik.ro.

Citește și: Apartamentele din Timișoara ating prețuri record. Sumele pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru o astfel de achiziție