- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât de scumpă este o vacanță în Elveția. Care sunt orașele pe care trebuie să le vezi neapărat

23 May, 23:14 • Amarie Giorgiana
Elveția este o țară mică, fără ieșire la mare, dar care reușește să impresioneze turiștii prin vârfurile de munte, prin cascade, pajiști superbe și sate pitorești.
Cât de scumpă este o vacanță în Elveția. Care sunt orașele pe care trebuie să le vezi neapărat

Elveția este una dintre cele mai frumoase țări, iar numărul turiștilor care aleg să meargă aici vara este în creștere. Totuși, vizitarea Eleveției este mai scumpă decât în alte țări. Așa că, atunci când alegeți să mergeți în vacanță aici, este important să luați în considerare costurile de călătorie. Statistic, este a treia cea mai scumpă țară din lume, potrivit The Planet. Costul mediu lunar al vieții în Elveția este de 2.850 de dolari de persoană. Asta face ca bugetul turiștilor să fie unul ridicat, având în vedere cazarea, mesele și activitățile făcute. Totuși, o planificare atentă ajută la gestionarea corectă a bugetului. Rezervările făcute în avans pot fi o variantă bună pentru a mai scade din costuri.

Ce orașe din Elveția trebuie să vizitezi

Elveția este cunoscută pentru peisajele uimitoare, pentru stațiuni și pentru spa-uri incredibile. Însă, țara găzduiește și unele dintre cele mai frumoase orașe din lume, pe care nu le poți rata.

1.Zurich

Zurich este cel mai mare oraș din Elveția. Situat pe lacul Zurich, are atracții de lux, inclusiv o stradă cu magazine exclusiviste. Centrul vechi, este, de asemenea, superb. Printre atracțiile cheie se numără catedralele, muzeul Lindt Home Chocolate și cartierul Zurich West. Pentru a te bucura pe deplin de farmecul orașului, ar trebui să petreci cel puțin trei zile în Zurich. Muzeul Național al Elveției nu trebuie ratat.

 

2.Basel

Basel, cunoscut și sub numele de „colțul a trei țări” este al doilea oraș din lume unde se poate trece granița cu tramvaiul. Linia 10 a tramvaiului traversează granița până în localitatea Leymem, din Franța. Centrul vechi este așezat între fluviul Rin și vechea calse de acces a orașului. Străzile din piatră, casele vechi și superb amenajate, fântânile viu colorate sau bisericile miedevale te vor duce cu gândul la vremuri îndepărtate. La fiecare pas, vei întâlni clădiri care datează din secolul al XV-lea și care sunt construite într-o armonie perfectă cu modernismul noilor clădiri proiectate de arhitecți recunoscuți la nivel mondial.

Citește și: Țara în care trebuie să plătești taxă dacă vrei să îți folosești laptopul în cafenele. În anumite locuri este complet interzis! 

3.Lugano

Situat la granița cu Italia, orașul Lugano oferă o priveliște încântătoare de pe malul lacului și un aer mediteranean. Orașul este o atracție-vedetă datorită munților și apei care te fac să te simți ca într-un film. Ca activități, poți alege între plimbare cu funicularul sau trekking pe muntele San Salvatore. Muntele San Salvatoare are o înălțime de 912 metri și o dată ajunși în vârf, ai parte de o imagine cu adevărat spectaculoasă. Panorama 360 de grade asupra orașului și lacului Lugano îți va rămâne mult timp întipărită în memorie.

4.Locarno

Locarno este un oraș celebru, iar aici este organizat Festivalul Internațional de Film. Dacă ajungi în acest loc, nu poți rata Cantonul Valais, cea mai muntoasă regiune elvețiană, cu peste 50 de vârfuri care trec de altitudinea de 4.000 de metri, tăiată pe mijloc de valea râului Ron. Lacul Maggiore te face să te simți ca într-o poveste. Pe malurile lacului pot fi observate înălțimile Cardada, care îi îndeamnă pe turiști să facă o plimbare. Biserica Madonna del Sasso, este de asemenea, un obiectiv turistic aparte. Aceasta se află între stânci și a fost fondată în anul 1480. De asemenea, Castelul Visconteo, construit în secolul al XIV-lea, care a aparținut ducilor Visconti din Milano adăpostește două muzee care merită văzute: Muzeul Municipal și Muzeul de Arheologie.

5. Bellinzona

Bellinzona  este capitala cantonului Ticino din Elveția. Orașul este faimos pentru castele sale, care au fost în anul 2000 preluate pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Este cunoscut și pentru festivalul său. În perioada august – septembrie are loc festivalul recoltei, care se desfășoară timp de patru zile. Străzile răsună de muzică, selecțiile de vin așteaptă să fie degustate, iar bucatele sunt delicioase. Trebuie să iei în calcul destinația, mai ales dacă mergi în timpul festivalului.

Citește și: Ce acte ai nevoie dacă pleci în vacanță într-o țară care nu face parte din UE. Ce trebuie să știi înainte de a pleca la drum