- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ce zone pot vizita românii în această vară în Turcia. Care sunt regiunile sigure

18 Feb, 19:01 • Stefan Simion
Românii pot vizita cu încredere Turcia în această vară. Persoanele interesate pot merge în vacanță în zonele sigure.
Ce zone pot vizita românii în această vară în Turcia. Care sunt regiunile sigure

Românii sunt îngrijorați de situația care a avut loc în Turcia. Mulți dintre ei aveau vacanțele de vară deja organizate, însă cutremurele devastatoare au adus multă neliniște, conform cancan.ro.

Planurile românilor au fost date peste cap. Vestea bună este că există anumite zone pe care românii le pot vizita cu încredere. Anumite destinații prezintă un grad crescut de încredere, astfel, persoanele interesate de o vacanță în Turcia sunt protejate de pericolul unui seism.

Unde poți petrece vacanța de vară în Turcia

Evenimentele tragice din Turcia au adus multă neliniște. Mulți dintre români aveau deja vacanțe planificate pentru vara acestui an, însă întâmplările recente le-a dat acestora de gândit. Turismul se află în pericol în aceste momente.

Specialiștii au făcut primele declarații cu privire la zonele care prezintă cel mai mare grad de încredere din Turcia. Pe această listă se află Antalya, poziționată la 600 km de epicentru. Tocmai din acest motiv, este considerată cea mai sigură destinație.

Turcia
Turcia

Vezi și: Top cele mai căutate destinații de vacanță. Ce preferințe au românii pe plan extern, dar și intern

„Antalya turistică nu a avut niciodată probleme de siguranţă, şi aici mă refer la hoteluri, la resorturi și la staţiuni. Inclusiv la ora actuală, Antalya înseamnă circa 40% din turismul Turciei! În primul rând, această zonă atrage vizitatori datorită serviciilor de top şi hotelurilor de 5 stele ultra all inclusive.

O serie de hoteluri ultra all inclusive din Antalya oferă în serviciile lor absolut totul inclus în preţ, pornind de la masă, până la acces spa, 100-150 de tipuri de băuturi locale şi de import, cluburi pentru copii, cluburi de noapte, servicii de bar non stop, late dinner după 12 noaptea, entertainment etc. Fireşte, se plătesc masajele şi tratamentele, parasailing-ul etc”, declară consultantul în probleme de turism, Traian Bădulescu.

Istanbulul este o altă destinație pe care turiștii români nu ar trebui să o evite. Metropola este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice ale țării. Alte zone care prezintă siguranță sunt Bodrum, Marmaris și Kușadasi.

Citește și: Concediu în 2023. Specialiștii ne spun când este indicat să ne programăm următoarea vacanță

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult