- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Unde poți câștiga în jur 5.000 de euro pe lună

31 Aug, 14:31 • stefan.vlad
Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Portalul EURES, în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a publicat până la 4.485 de oferte de locuri de muncă pentru toți cei care doresc să lucreze în Luxemburg, unde salariul mediu este de 5.064 euro brut pe lună (60.770 euro/an).
Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Unde poți câștiga în jur 5.000 de euro pe lună

Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Pentru a accesa ofertele de muncă în Luxemburg nu este nevoie de niciun tip de autorizație, atâta timp cât ești cetățean al Uniunii Europene.

De precizat este faptul că rata șomajului este cea mai scăzută din întreaga zonă euro, situându-se la 5,1% (Spania este la 11,7%), astfel, șansele de a găsi un loc de muncă suntr foarte mari. În ceea ce privește limba, luxemburgheza este vorbită în Luxemburg, deși limba oficială a administrației este franceza. Există și regiuni nordice în care se vorbește germană.

Un alt avantaj în această țară este accesibilitatea și transportul public, care sunt 100% gratuite, Luxemburg fiind considerată una dintre cele mai bune țări din punct de vedere al accesibilității.

Citește și: România la fel ca Luxemburg? Cât a ajuns să coste o sticlă de apă și până unde merg prețurile

Cea mai bogată țară din Europa caută angajați

Dacă ești interesat să lucrezi în Luxemburg poți accesa portalul EURES , care împreună cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) colectează toate ofertele de muncă atât pentru această țară, cât și pentru restul Europei. În prezent, au până la 4.485 de oferte de muncă. Pentru unele este necesar să stăpânești limba franceză.

Pentru altele, această cerință nu este necesară. Iată câteva dintre oportunitățile de angajare pentru luna august:

  • Operator de mașini pentru fabricarea plăcilor tehnologice din lemn
  • Colectori de gunoi și materiale reciclabile
  • Lucrări publice și de întreținere
  • Vânzătoare specializată în îmbrăcăminte
  • Operator stivuitor
  • Instalatori și operatori de mașini-unelte.
  • Dezvoltatori de software și multimedia și analiști

În cazul în care ai nevoie de ajutor, multe dintre aceste companii te pot ajuta cu procedurile obligatorii pentru a lucra în țară până la găsirea unui loc de locuit. De asemenea, te pot ajuta cu sprijin în probleme legate de locuințe.

Pentru a lucra în Luxemburg, deși nu este necesară o viză, deoarece ești cetățean al Uniunii Europene, va fi necesar să efectuezi o serie de proceduri. Site-ul Ministerului Muncii și Economiei Sociale explică: pentru a lucra în această țară este necesar să obții un carnet de rezidență, de la Administrația comunală.