- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cea mai ieftină chirie din Spania. În ce localitate poți închiria o locuință cu doar 4,1 euro pe metru pătrat

12 Aug, 20:28 • stefan.vlad
Cea mai ieftină chirie din Spania. În timp ce țările din Europa sunt cunoscute ca fiind destul de scumpe la acest capitol, unele locuințe de pe meleagurile spaniole se pot închiria cu mai puțin de 5 euro pe metru pătrat. Conform unui studiu realizat de agenția Idealista, municipiul Baeza, din provincia Jaén, este cel mai ieftin loc pentru a închiria o casă în Spania, cu doar 4,1 euro pe metru pătrat.
Cea mai ieftină chirie din Spania. În ce localitate poți închiria o locuință cu doar 4,1 euro pe metru pătrat

Cea mai ieftină chirie din Spania. În Almansa (Albacete), Ontinyent (Valencia) și Puertollano (Ciudad Real), dar și în orașele andaluze Linares (Jaén) și Lucena (Córdoba), un metru pătrat se închiriază cu 5,2 euro, în timp ce în Alzira (Valencia) și Plasencia (Cáceres) rămân la 5,3 euro/metrul pătrat, scrie Adevărul, care citează publicația 20minutos.es.

Cea mai ieftină chirie din Spania

În nordul Spaniei, Ponferrada (León) și Narón (A Coruña) sunt primele municipalități în acest clasament al chiriilor ieftine, cu un preț de 5,4 euro/metrul pătrat în ambele cazuri.

În Valdepeñas (Ciudad Real) prețul este 5,5 euro/metrul pătrat, iar în Xàtiva (Valencia) și Calatayud (Zaragoza) chiriile ajung la 5,6 euro/metrul pătrat.

Chirii cu 5,7 euro/metrul pătrat sunt în Ferrol (A Coruña), Molina de Segura (Murcia), Laguna de Duero (Valladolid) și Langreo ( Asturias).

De partea cealaltă, cele mai mari chirii sunt în Alcantarilla (Murcia), Mérida (Badajoz), San Andrés de Rabanedo (León) și Burriana (Castellón) , unde prețul este de 5,8 euro/metrul pătrat, ajungând la 5,9 euro/metrul pătrat în Lorca (Murcia) și Talavera de la Reina (Toledo).

Chiriile din municipiul Ronda, din Malaga, au prețul de 6 euro/metrul pătrat.

Citește și: Ce salariu primește un angajat la Lidl Spania comparativ cu unul din România

Spania a aprobat noua lege a locuinței

Spania a aprobat noua lege a locuinței, care prevede plata pentru închirierea proprietăților doar prin mijloace electronice. Așadar, nu se mai poate face în numerar, decât cu o singură excepție, atunci când una dintre cele două părți nu are cont bancar sau mijloace electronice pentru a efectua această operațiunea.

Spania a aprobat noua lege a locuinței. „Plata se va face prin mijloace electronice. În mod excepțional, atunci când una dintre părți nu deține cont bancar sau acces la mijloace electronice de plată și la cererea acesteia, aceasta se poate face în numerar și în locuința închiriată”, stabilește articolul numărul 10 din actualul proiect.

Legiuitorul a indicat că plata în numerar în operațiunile economice facilitează foarte mult comportamentul fraudulos. Mai mult, favorizează opacitatea operațiunilor și activităților și ascunderea acestora față de stat. (Citește AICI mai multe detalii)