- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani și o avere uriașă. Cine este bărbatul și cum s-a ales cu acest renume

11 Apr, 09:08 • Lupu Alexandra
Un adolescent de 18 ani are cu ce să se mândrească! A reușit să devină cel mai tânăr miliardar din lume. Iată cine este bărbatul și cum a obținut renumele.
Cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani și o avere uriașă. Cine este bărbatul și cum s-a ales cu acest renume

Clemente Del Vecchio a devenit, la doar 18 ani, cel mai tânăr miliardar din lume, relatează gandul.ro. Așa cum arată primele informații , adolescentul este fiul cel mic al miliardarului Leonardo Del Vecchio, mai exact, al fondatorului Luxottica, care a decedat în luna iunie a anului 2022, la vârsta de 87 ani.

Cel mai tânăr miliardar din lume

Clemente Del Vecchio se poate declara norocos. Adolescentul de 18 ani este considerat cel mai tânăr miliardar din lume. Clemente este fiul cel mic al lui Leonardo Del Vecchio, mai exact, al fondatorului Luxottica, care a decedat în urmă cu un an, în luna iunie. Mama tânărului este Sabina Grossi.

Leonardo Del Vecchio s-a născut la Milano în 1935 și a fost crescut și îngrijit de soții Martinitts, după ce și-a pierdut tatăl. Miliardarul a avut șase copii din cele două relații. Claudio, Paola și Marisa sunt născuți din prima căsătorie cu Luciana Nervo. Totodată, Nicoleta, Luca și Clemente s-au născut în urma relației cu Sabina Grossi, care de altfel, este fostul manager la Luxottica.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Elon Musk nu este singurul care încearcă să-și construiască un oraș! Lista miliardarilor din lume care vor să dețină o societate proprie

După decesul tatălui, tânărul a obținut o avere netă de 3.5 miliarde de dolari drept moștenire, adică un pachet de 25% din holdingul lui Leonardo Del Vecchio. Așadar, după ce a moștenit suma uriașă din averea tatălui, Clemente a devenit cel mai tânăr miliardar din lume, la vârsta de doar 18 ani.

Miliardarul Del Vecchio
Miliardarul Del Vecchio

Luxottica este una dintre cele mai mari companii din industria ochelarilor. Printre altele, ea deține Ray-Ban, Oakley, Sunglass și nu numai. EssilorLuxottica a fost fondată în 2018, fiind o corporație multinațională italio-franceză, fiind rezultatul fuziunii dintre Luxottica și Essilor (o societate franceză din domeniul optic, care avea la bază lentilele drept principal produs). Pe lângă EssilorLuxottica, tânărul miliardar deține acțiuni și la asiguratorul Generali, dezvoltatorul imobiliar Covivio, iar în cele din urmă, la băncile UniCredit și Mediobanca.

Clemente nu este singurul adolescent care a reușit să obțină renumele de „cel mai tânăr miliardar din lume”. În urmă cu doi ani, Kevin David Lehmann ocupa această poziție, la vârsta de 18 ani. Tânărul din Germania a obținut o avere de 3.3 miliarde de dolari, de la tatăl său, Guenther Lehmann. Concret, Kevin a dobândit mai multe acțiuni ale lanțului de farmacii germane dm-drogerie market.

Citește și: Miliardarul modest care stă într-o casă de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic de la McDonald’s