- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Miliardarul modest care stă într-o casă de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic de la McDonald’s

23 Mar, 23:46 • Constantin Cristina
Miliardarul locuiește într-o casă de 31.000 de dolari, cumpărată în urmă cu 65 de ani și mănâncă zilnic fast-food. Cine este modestul bogătan?
Miliardarul modest care stă într-o casă de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic de la McDonald's

Cel mai simplu miliardar din lume locuiește în aceeași casă modestă, cumpărată cu 65 de ani în urmă, în valoare de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic de la McDonald’s, a relatat ziare.com.

Cel mai simplu miliardar modest

Warren Buffett, directorul general al Berkshire Hathaway are 92 de ani și stă singur într-o casă cu cinci dormitoare situată în centrul orașului Omaha, Nebraska.

Citește și: Miliardarul Wolfgang Porsche divorțează la 79 ani. Motivul este unul incredibil. Totul ar avea legătura cu boala de care suferă Claudia

„Este autentic”, spune Becky Quick de la CNBC, care are o relație de lungă durată cu Buffett și care îl intervievează frecvent.

miliardarul modest
miliardarul modest

„Autenticitatea lui Warren Buffett se manifestă cu adevărat pentru că el trăiește ceea ce spune”, a explicat acesta.

Miliardarul a numit investiția casei, drept ce mai bună investiție din întreaga sa viată, a doua pe listă fiind verighetele. Proprietatea deține 6.570 metri pătrați si este la o distanță de cinci minute de mers cu mașina de sediul unde lucrează. În prezent, casa valorează 1,2 milioane de dolari, conform estimării Zillow.

Buffet a dorit să-și schimbe locuința din Omaha cu una mai deosebită

„Sunt fericit acolo. M-aș muta dacă aș crede că aș fi mai fericit în altă parte”, a declarat el pentru Evan Davis de la BBC în „The World’s Greatest Moneymaker” în 2009.

„Această casă se descurcă foarte bine. Mi-e cald iarna, mi-e răcoare vara, îmi este convenabil”, a spus el în interviu.

Chiar dacă este miliardar și are o avere de aproximativ 106 miliarde de dolari, bătrânul nu presa îi stă în fire și cheltuie, a transmis Bloomberg’s Billionaires Indes.

Cea mai recentă achiziție a fost să-și schimbe vechiul telefon cu clapetă de 30 de dolari, cu un Iphone 11 în 2020, deși Apple este a treia afacere pe care o deține, după asigurări și căi ferate.

De asemenea, el pe zi aruncă maxim 4 dolari pe micul dejun de la McDonald’s și obișnuiește să comande unul dintre cele trei variante: două chiftele de cârnați pentru 2,61 dolari; un cârnat, un ou și brânză pentru 2,95 dolari; sau o șuncă, un ou și brânză pentru 3,17 dolari.

El a explicat modul în care piața bursieră determină ce articol comandă în documentarul HBO din 2017 „Becoming Warren Buffett”.

„3,17 dolari este un biscuit cu șuncă, ou și brânză, dar piața este în scădere în această dimineață, așa că voi renunța la 3,17 dolari și voi alege cel de 2,95 dolari”, a spus el în documentar.

Alte articole: Elon Musk vrea să își construiască un oraș în Texas. Planurile miliardarului au ieșit la suprafață