- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cifrele care anunță o scădere a prețului carburanților. Ce s-a petrecut în piețele internaționale

02 Feb, 23:31 • Stefan Simion
De la începutul anului, de când guvernul a eliminat subvenția cu 50 de bani a litrului de carburanți, prețul benzinei și al motorinei a continuat să crească puternic. Totuși, există și vești bune, care ar putea anunța o scădere a tarifului la pompe. 
Cifrele care anunță o scădere a prețului carburanților. Ce s-a petrecut în piețele internaționale

Miercuri, prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, după ce datele guvernamentale americane au arătat că stocurile de țiței, benzină și distilate cu crescut. Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,6 dolari, respectiv 3,5%, la 82,5 dolari pe baril, scrie presa internațională.

De asemenea, petrolul West Texas Intermediate (WTI) din SUA a scăzut deja cu 2,67 dolari, adică 3,4%, la 76,2 dolari pe baril.

Stocurile de ţiţei şi combustibili din SUA au crescut săptămâna trecută la cele mai ridicate niveluri din iunie 2021. Cererea a rămas în continuare destul de slabă, a anunţat miercuri Administraţia pentru Informaţii Energetice.

„Piaţa reacţionează la raportul care indică că nu există cerere de ţiţei sau combustibili”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Stocurile americane de ţiţei au urcat cu 4,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 27 ianuarie, până la 452,7 milioane de barili, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o creştere de 0,4 milioane de barili.

Miniştrii grupului de producători OPEC+, care cuprinde Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, au decis miercuri să nu îşi modifice politica de producţie.

 

Care este prețul benzinei și al motorinei în România

 

În București, cea mai ieftină benzină standard se vinde cu 6,49 lei – 6,50 lei/litru. Rușii de la Lukoil vând cel mai ieftin carburant. Cea mai scumpă benzină se vinde la Rompetrol, cu 6,70 lei/litru.

Cea mai ieftină motorină se vinde în București cu 7,64 lei – 7,65 lei/litru. Cea mai scumpă se vinde cu 7,77 lei – 7,79 lei /litru.

Cea mai scumpă benzină premium este 7,34 lei /litru, iar cea mai scumpă motorină premium se vinde cu 8,29 lei /litru.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult