- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cine este Henry Kissinger și ce influență are în politica mondială: „Lumea va fi un glob spart”

07 Jul, 21:41 • Cornel Ghimeșan
Henry Kissinger a ocupat funcția de secretar de stat al Statelor Unite și de consilier pe probleme de securitate națională, în momentul în care funcția de președinte aparținea lui Nixon și lui Ford.
Cine este Henry Kissinger și ce influență are în politica mondială: „Lumea va fi un glob spart”

Există foarte puține persoane care reușesc să inflențeze atât de puternic evoluția politicii, fără să ocupe funcții cheie sau fără să fie împăraţi, regi sau preşedinţi de ţară. Cu toate că are deja 100 de ani, Henry Kissinger a reușit să facă și încă face acest lucru lucruri total surpinzătoare, având o influență puternică asupra cursului istoriei. Acesta nu a dispărut din peisaj nici măcar în prezent, cu toate că și-a încheiat cariera publică.

Alte articole: Dmitri Medvedev, nemulțumit de verdictul lui Henry Kissinger. Oficialul rus crede că ne apropiem de cel de-Al Treilea Război Mondial

Acesta a ocupat funcția de secretar de stat al Statelor Unite și de consilier pe probleme de securitate națională, în momentul în care funcția de președinte aparținea lui Nixon și lui Ford. Henry Kissinger a ocupat această funcție între anii 1968 şi 1977, câștigându-și o faimă uriașă. Chiar și acum, cu toate că are vârsta de 100 de ani, părerea sa contează, iar cu privire la soarta lumii, în prezent acesta este părere că Occidentul nu ar trebui să ajute Ucraina, însă Volodimir Zelenski nu are curajul să se „certe” cu el.

Ce a spus Henry Kissinger  despre războiul din Ucraina

În cadrul ultimului forum de la Davos, locul unde cei mai bogați oameni din lume se întâlnesc anual, Henry Kissinger a ținut un discurs prin intermediul unui sistem de videoconferință. El a analizat problea Ucrainei.

 „Înainte de război m-am opus (aderării Ucrainei la NATO – n. red.), dar acum o Ucraină neutră nu ar avea sens”, a spus el.

Înainte de începerea războiului acesta avea cu totul altă opinie, una chiar opusă. Acesta era de părere că Occidentul nu trebuie să ajute Ucraina cu arme, iar  când venea vorba despre aderarea la NATO, Ucraina să-şi ia la revedere pentru multe secole de aici înainte.

Cu 0cazia împlinirii vârstei de 100 de ani, Wall Street Jurnal a publicat un articol care i-a fost dedicat. Acesta făcea o trecere în revistă a previziunilor lansate de acesta cu privire la burse.

„Lumea va fi un glob spart de competiţia SUA-China şi ameninţată de noi arme îngrozitoare”, spune azi gurul veteran al politicii americane.

Citește și: Vești bune de pe Autostrada Lugoj-Deva, șantierul lui Dorinel Umbrărescu. Drumul de mare viteză va fi gata mai devreme

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult