- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Comisia Europeană dă 2 milioane de euro pentru granițele bulgarilor. Nehammer, în vizită la vecinii noștri

23 Jan, 22:12 • Polojan Tudor
Bulgaria a solicitat Comisiei Europene suma de 2 miliarde de euro pentru a-și putea întări granițele și securitatea acestora. Austria a răspuns și ea pozitiv la această cerere.
Comisia Europeană dă 2 milioane de euro pentru granițele bulgarilor. Nehammer, în vizită la vecinii noștri

Președintele bulgar, Rumen Radev, l-a chemat în vizită pe cancelarul austriac Karl Nehammer, pentru a vizita punctul de fontieră Elhovo, aflat la granița cu Turcia. Aceștia au discutat despre măsurile care pot fi implementate în vederea întăririi granițelor, astfel reducând rata imigrației, scrie știripesurse.ro, potrivit News.ro.

Totodată, cei doi au mai vizitat și Direcția Regională a Poliției de Frontieră din Elhovo, locul în care se găsește Centrul Regional de Coordonare, parte a Sistemului Integrat de Supraveghere Schengen al frontierei dintre Bulgaria și Turcia.

Te-ar mai putea interesa și: Salariile cadrelor didactice sunt tot mai mari. Anul trecut, veniturile în sistemul de învățământ depășeau 4.000 de lei

Karl Nehammer in vizită la vecinii bulgari/ sursa foto: infofinanciar.ro
Karl Nehammer in vizită la vecinii bulgari/ sursa foto: infofinanciar.ro

Combaterea migrației printre obiectivele principale ale bulgarilor

Oficialii au discutat despre combaterea migrației, securizarea graniței și punerea în aplicare a regulamentului Schengen. Nehammer i-a transmis președintelui bulgar răspunsul pozitiv din partea Austriei cu privire la cerea a 2 milioane de euro care să ajute la securizarea frontierelor bulgare.

„Mă bucur că delegaţia austriacă a avut ocazia să vadă frontiera şi să se familiarizeze cu modul în care o asigurăm. Migraţia ilegală este o problemă dificilă pentru Europa. Bulgaria, pentru apărarea securităţii sale naţionale şi în calitate de membru responsabil al Uniunii Europene, depune eforturi mari pentru a face faţă acestei probleme.
Am construit cu un buget exclusiv naţional securitatea de-a lungul întregii frontiere. Au fost instalate sisteme de supraveghere video fixe şi mobile de-a lungul frontierei”, a declarat președintele bulgar.

Președintele Bulgariei a expus și problema cu care se confruntă în ultimul an, și anume rata crescută a migrației ilegale. Patru polițiști au fost uciși în decurs de patru luni și alți zeci de răniți au fost înregistrați. Radev i-a mulțumit în mod special cancelarului austriac pentru vizită și pentru colaborarea pe care au stabilit-o, menționând că aceasta a început deja să dea roade.

La rândul său, și cancelarul Nehammer i-a mulțumit președintelui pentru invitație, asigurându-l pe acesta de sprijin pe toate planurile. În acest moment, se poate spune că procesul de aderare la Schengen a României și Bulgariei capătă un ritm mai ridicat.

Mai citește și: Kaufland face angajări. Salariile pornesc de la 6000 de lei. Care este fișa postului și ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult