- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Compania care angajează 250.000 de oameni de sărbători. Mărește salariile și oferă bonusuri consistente

20 Sep, 18:51 • stefan.vlad
Compania care angajează 250.000 de oameni de sărbători. Mai sunt trei luni până la Crăciun, perioada cea mai agitată din an, mai ales pentru anumite companii. Amazon a anunțat că va suplimenta locurile de muncă, cu majorări de salarii și bonusuri consistente, de până la 3000 de euro.
Compania care angajează 250.000 de oameni de sărbători. Mărește salariile și oferă bonusuri consistente

Compania care angajează 250.000 de oameni de sărbători. De obicei, Amazon îşi măreşte numărul de angajaţi în timpul sezonului de vârf al cumpărăturilor de sărbători, aducând un număr mare de lucrători temporari, astfel încât să poată ţine mai bine pasul cu creşterea cererii, potrivit CNBC.

Compania care angajează 250.000 de oameni de sărbători

Numărul de angajaţi din perioada sărbătorilor este semnificativ mai mare faţă de anii precedenţi. Anul trecut, compania a spus că va aduce 150.000 de oameni pentru sărbători. Angajările vor include lucrători cu normă întreagă, cu jumătate de normă şi sezonieri, pentru depozite şi livrări.

Salariile pe oră pentru aceste roluri vor varia între 17 dolari şi 28 de dolari, iar compania oferă bonusuri de angajare în valoare de 1.000 de dolari până la 3.000 de dolari în unele locaţii. Compania a spus că angajaţii din depozite şi de livrare vor câştiga acum 20,50 dolari pe oră, în creştere de la 19 dolari pe oră.

În ultimii ani, Amazon a mărit treptat salariul mediu iniţial pentru forţa de muncă din prima linie, pe fondul tensiunilor în creştere. Lucrătorii din depozite şi livrare au luat măsuri pentru a se organiza în sindicate în mai multe unităţi ale Amazon, în timp ce parlamentarii şi grupurile de advocacy au criticat tratamentul pe care compania îl oferă angajaţilor din prima linie.

Cu cea mai recentă creştere a salariilor, unele unităţi vor oferi angajaţilor până la 28 de dolari pe oră, potrivit celor de la Amazon.

Citește și: Gigantul Amazon, acuzat că a păcălit clienții să plătească serviciul de streaming. FTC a dat în judecată compania

Amazon oferă transport gratuit pentru comenzile din România

Amazon Germania, parte a gigantului în comerț online Amazon, vine cu o veste foarte bună pentru români, însă au o singură condiție. Vânzările nete ale Amazon în 2022 au fost de 514 miliarde de dolari, o creștere de 9% față de anul precedent.

Potrivit companiei, această regulă se aplică pentru orice comandă de minim 49 de euro gestionată de Amazon (fulfilled by Amazon) cu livrarea standard, de 3-7 zile lucrătoare. Pentru comenzile mai mici de această valoare se va aplica un tarif de transport diferențiat, în funcție de tipul de produse comandate.

Astfel, pentru cărți, muzică, DVD-uri sau jocuri video, dar nu și consolele, transportul va costa 5 euro pe livrare + câte 2 euro pentru fiecare kilogram al coletului. Pentru toate celelalte categorii de produse transportul costă 6 euro + câte 3 euro pentru fiecare kilogram al coletului.
Livrările urgente, efectuate în 2-4 zile lucrătoare, au alt regim de tarifare și nu sunt eligibile pentru transportul gratuit, indiferent de valoarea comenzii.