- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Concedieri în masă la un gigant din industria auto. 2.500 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă

18 Oct, 22:31 • Stefan Simion
Se fac concedieri în masă la o mare companie auto. Motivele restructurărilor sunt atât necesitatea reducerii costurilor, cât și extinderea eforturilor de eficientizare a afacerilor.
Concedieri în masă la un gigant din industria auto. 2.500 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă

Aceste concedieri în masă vor afecta aproximativ 2.500 de angajați din întreaga lume ai gigantului auto. Este vorba despre Rolls-Royce Holdings Plc. care plănuiește să reducă costurile cu angajații, dar și să se extindă. Acestea se pare că sunt cele mai mari reduceri de personal de când în fruntea companiei se află directorul general Tufan Erginbilgic.

Cei 2.500 de angajați care urmează să-și piardă locul de muncă reprezintă 6% din personalul global. Odată cu aceștia, va pleca din companie și directorul de tehnologie Grazia Vittadini, care deține această funcție din noiembrie 2021.

Compania britanică s-a desprins de constructorul de automobile de lux, care este astăzi parte a grupului german BMW, în 1973, și are acum 42.000 de angajați în întreaga lume. Jumătatea dintre aceștia activează în Marea Britanie. Sute de posturi din back-office vor fi restructurate în Marea Britanie. În Germania, compania are aproximativ 11.000 de angajați. O mare parte dintre aceștia vor ajunge, la rândul lor, în șomaj. Va fi afectată, în special, operațiunea de construcție a motoarelor Power Systems, din sudul țării.

Concedieri în masă la una dintre cele mai mari companii auto din lume

După ce s-a alăturat companiei Rolls Royce de la BP Plc, Erginbilgic a adus consultanţi care să îl sfătuiască cu privire la eficientizarea organizaţiei. Rolls produce motoare pentru cele mai mari avioane comerciale şi câştigă bani pe baza orelor de utilizare a acestora. Directorul general dă asigurări că va continua eforturile de redresare în interiorul companiei. Acesta a făcut mai multe schimbări în boardul companiei. Inclusiv şeful filialei de motoare civile a fost destituit. 

Citeste si Volvo oprește producția motoarelor diesel din 2024! Constructorul auto suedez vrea să devină o companie complet electrică

O altă măsură pe care urmează să o ia conducerea companiei în scopul eficientizării afacerii este unificarea afacerilor de tehnologie, siguranță și de inginerie. Acestea urmează a fi conduse de Simon Burr, manager senior la filiala aerospaţială civilă, un nou membru al echipei.

“Toate acestea par destul de evidente și este surprinzător că abia acum se vorbește despre acest lucru”, a declarat Nick Cunningham, analist la Agency Partners, potrivit Business Insider.

Citeste si Ea este femeia care a reușit să își ia permisul de conducere, după ce a dat de 960 de ori examenul. Cum a reacționat o companie renumită pentru fabricarea automobilelor este incredibil

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult