- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult „leguma săracului”. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX

15 Apr, 22:41 • Stefan Simion
Considerată până nu demult "leguma săracului", pentru că se-număra printre cele mai ieftine legume, ceapa a ajuns acum o adevărată delicatesă. În piețe, ceapa costă mai mult decât în supermarketuri.
Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult leguma săracului. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX

1 kg de ceapă nu mai este la îndemâna oricui, asta deși este alimentul folosit în aproape toate mâncărurile, de la tocănițe, la fripturi, la salate și sosuri. Ca să nu mai vorbim despre faptul că este sezonul salatelor, iar ceapa este nelipsită cam din orice fel de salată.

Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă românească în piață

Prețul cepei a crescut atât în supermarket, cât și în piață. Totuși, ceapa din piață costă mai mult decât cea din supermarket, așa că clienții nu se îngrămădesc în piețe.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Protecției Consumatorilor, 1 km de ceapă românească a ajuns să coste 7 lei. Asta în timp ce cea din import costă cam jumătate.

Citeste si Postul Paștelui aduce scumpiri în piețele din România. Cât costă acum cele mai căutate legume de pe tarabe

Speculă în piețele agroalimentare! Roșii românești la 40 lei/kg!!! Ceapa la 7 lei/kg!!! Morcov la 7 lei/kg! Cartofi noi la 15 lei/kg! Ceapa și morcovul sunt cumpărate de speculanți din marile lanțuri de magazine și revândute în piețele agroalimentare!

Îi reamintim domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței că aceste legume fac parte din Anexa Ordonanţei de Urgență nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare. Consiliul Concurenței și ANAF sunt instituțiile statului responsabile de aplicarea acestei legi! Această ordonanță de urgență se aplică până la data de 31 decembrie 2024!”, se arată în postarea făcută de reprezentanții de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor România.

Cu cât se vinde ceapa românească pe OLX

Pe celebrul site de vânzări OLX, comercianții vând ceapă românească la prețuri mai mult decât accesibile. Mai exact, prețul per kilogram începe de la 2 lei și ajunge la 5 lei. Unii comercianți sunt dispuși să și negocieze la cantități mai mari.

Ceapa mică, ieftină și de slabă calitate a invadat piețele din România iar legumicultorii români sunt revoltați și spun că aceasta provine din Ucraina. Fermierii români susțin că ceapa autohtonă este net superioară celei din Ucraina, dar cu toate acestea ei rămân cu ea pe stoc din cauza importurilor la prețuri mult mai mici.

Citeste si Produsul ingenios cu care o familie care deține un abator de ovine vrea să dea lovitura pe piață. Carnea de oaie provenită din abatorul familiei Gagea, la mare căutare în Europa și în țările arabe

După ce stocurile din Republica Moldova au început să scadă, iar prețurile au crescut, importatorii s-au reorientat. Așa a ajuns în țara noastră ceapă mică și de calitate mai slabă, rămasă după sortarea pentru hipermarketuri, susțin producătorii români, potrivit agrointel.ro

Noi avem marfă de calitate, sortată și sănătoasă. (…) Suntem afectaţi pentru că ceapa vine la un preţ foarte mic. Cred că în alte ţări se subvenţionează pentru cei care produc industrial, şi atunci, noi cei care producem, nu ajungem pe piaţă”, a declarat o cultivatoare pentru Antena 3.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult