- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi de până la 80.000 de lei în Capitală. Garda Naţională de Mediu ia măsuri serioase pentru cei care afectează spațiile verzi și copacii

11 May, 13:51 • Lupu Alexandra
Două firme care efectuau lucrări de înlocuire a bordurilor și lărgire a trotuarelor în Capitală au fost amendate de Garda Națională de Mediu. Firmele sunt acuzate că au afectat spațiile verzi și copacii într-o zonă din sectorul 5.
Amenzi de până la 80.000 de lei în Capitală. Garda Naţională de Mediu ia măsuri serioase pentru cei care afectează spațiile verzi și copacii

Garda Naţională de Mediu ia măsuri serioase. Două firme care efectuau lucrări de înlocuire a bordurilor și lărgire a trotuarelor într-o zonă din Sectorul 5 al Capitalei sunt acuzate că au afectat spațiile verzi și copacii, spune ziare.com.

Amenzi uriașe pentru firmele care afectează spațiile verzi

Garda de Mediu a amendat cu 80.000 de lei două firme care efectuau lucrări de înlocuire a bordurilor și lărgire a trotuarelor într-o zonă din Sectorul 5 al Capitalei. Societățile sunt acuzate că au afectat spațiile verzi și copacii.

În același timp, comisarii au dispus aducerea terenului la starea inițială. Garda de Mediu a transmis că au primit mai multe sesizări cu privire la lucrările care se desfășurau în Strada Făt Frumos din sectorul 5 al Capitalei. Concret, comisarii au fost sesizați că toate lucrările se efectuau în detrimetrul spațiilor verzi și al copacilor.

„Comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti au fost sesizaţi că în str. Făt Frumos din Sectorul 5 al Capitalei se desfăşoară lucrări pentru înlocuirea bordurilor, extinderea trotuarelor, pavări cu dale de beton şi borduri în grădinile blocurilor, toate aceste operaţiuni în detrimentul spaţiilor verzi şi ai copacilor din zonă”, a transmis Garda de Mediu.

Citește și despre: Ministerul Mediului, obligat să plătească daune morale de 100.000 de lei, după ce un cioban a fost desfigurat de un urs. Bărbatul a văzut moartea cu proprii ochi

Spațiile verzi
Spațiile verzi

Comisarii au putut constata, în urma verificărilor pe care le-au efectuat, că lucrările desfășurate de cele două firme afectau spațiile verzi pe anumite porțiuni situate în perimetrul blocurilor. Practic, spațiul verde din zona respectivă a fost desființat prin pavare și betonare. Același lucru s-a întâmplat și cu arborii de pe trotuar.

Din acest punct de vedere, Garda de Mediu transmite că, pentru faptele constatate, cele două firme au fost amendate. Societățile trebuie să aducă terenul la forma inițială. Mai mult decât atât, în urma faptelor constatate, comisarii au impus interzicerea reducerea suprafețelor sau schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi și / sau prevăzute ca atare în documentele de urbanism.

„Pentru faptele constatate, cele 2 societăţi responsabile de lucrări au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 80.000 de lei.

De asemenea a fost aplicată şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”, a mai transmis Garda de Mediu.

Te-ar putea interesa și: Nicușor Dan primește o nouă lovitură: proiectele imobiliare sunt deblocate și revin în Capitală. La ce trebuie să se aștepte bucureștenii