- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cuplurile care nu pot să facă copii ar putea primi suma de 50.000 de euro. Motivul pentru care activiștii de mediu propun o astfel de recompensă

17 May, 10:19 • Cornel Ghimeșan
Cuplurile care nu pot să facă copii ar putea primi suma de 50.000 de euro din partea statului german. „Mișcarea Greva Nașterii”, o asociație extrem de populară în rândul protectorilor climatici, vrea ca statul să îi recompenseze pe cei care nu au copii pentru că contribuie la scăderea emisiilor de carbon.
Cuplurile care nu pot să facă copii ar putea primi suma de 50.000 de euro. Motivul pentru care activiștii de mediu propun o astfel de recompensă

Cuplurile care nu pot să facă copii ar putea primi suma de 50.000 de euro. Activiștii din cadrul  asociației „Mișcarea Greva Nașterii” consideră că un copil pune o presiune suplimentară asupra climei și doar că cine nu are ajută cu adevărat la scăderea emisiilor de CO2.

Citește și România, prima țară din Europa în care cancerul distruge vieți. Numărul victimelor, cu 48% mai mare față de media europeană

Cuplurile care nu pot să facă copii ar putea primi suma de 50.000 de euro.

O activistă pentru climă în vârstă de 35 de ani, care a ajuns în fața unei instanțe din Germania, după ce a blocat circulația pe un drum din Regensburg, Bavaria, a declarat că s-a sterilizat pentru a nu aduce copii pe această lume, tocmai din acest motiv, potrivit Ziarul Românesc.

Nu pot fi responsabilă de aducerea unor copii pe această lume”, a spus femeia cu lacrimi în ochi.

În sprijinul acestei femei a venit și „Mișcarea Greva Nașterii” care susține că o persoană nenăscută ar putea economisi 58,6 tone de CO2 pe an. Asta în timp ce renunțarea la mașină înseamnă o scădere a emisiilor de doar 2,4 tone pe an.

Verena Brunschweiger, lidera mișcării anti-copii care se autointitulează „antinatalistă” și a devenit o icoană a celor care refuză să aibă copii  cere 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani. femeia în vârstă de 42 de ani spune că această sumă este o recompensă pentru cei care protejează pământul.

În ultima perioadă, foarte mulți bărbați s-au alăturat mișcării și au suferit în mod voluntar o vasectomie. Un tânăr de 35 de ani care este citat de „Zeit” este convins că planeta este deja suprapopulată și nu are nevoie de mai mulți oameni.

„Nu mă deranjează dacă mănânc din când în când carne sau îmi permit puțin transportul aerian. La urma urmei, economisesc mult mai mult CO2 dacă nu am copii”, a spus tânărul.

În ciuda acestui fenomen nou apărut sunt și țări care alocă bani grei pentru stimularea natalității.

Coreea de Sud este țara care înregistrează cea mai scăzută rată a natalității din lume, în ciuda faptului că guvernul de la Seul a cheltuit 200 de miliarde de dolari în ultimii 16 ani pe programe pentru stimularea natalității. Familiile cu copii vor primi mai mulți bani de la stat.

Autoritățile sud-coreene doresc să crească natalitatea în rândul populației care în ultimii 3 ani a scăzut considerabil. În Coreea de Sud, rata natalității a ajuns la finalul anului trecut la nivelul de 0,79, în ciuda faptului că guvernul de la Seul a cheltuit 200 de miliarde de dolari în ultimii 16 ani pe programe pentru stimularea natalității, scrie CNN. Este mult sub nivelul de 2,1 necesar pentru a menține o populație stabilă și scăzut chiar și în comparație cu alte țări dezvoltate în care rata este în scădere, cum ar fi Statele Unite (1,6) și Japonia – care la 1,3 și-au raportat cea mai scăzută rată înregistrată.

Problema este de obicei pusă pe seama factorilor economici care i-au descurajat pe tineri să aibă familii – prețuri mari imobiliare, costul mare al educației și o anxietate economică mai mare – totuși s-a dovedit dincolo de capacitatea guvernelor succesive de a remedia, oricât de mulți bani ar fi alocați.

Autoritățile din Coreea de Sud au decis să ofere puțin peste 9.000 de dolari pentru fiecare bebeluș născut. Hotărârea a fost luată pe 28 martie 2023, președintele Yoon Suk Yeol precizând că este vorba de o „modalitate de urgență”, potrivit Fanatik.ro.

Alocația pentru copii va crește în 2023 de la 230 la 540 de dolari pe lună. Anul viitor vor putea încasa 770 de dolari pe lună, adică puțin peste 9.000 de dolari pe an.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult