- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Dacia Spring „desființată” de un articol din revista Tesla Mag! Ce au spus jurnalistul francez despre mașina românească: „Cum mi-a ruinat viața”

27 Jan, 15:01 • Cornel Ghimeșan
În revista Tesla Mag, publicație dedicată segmentului auto, a apărut un articol cât se poate de controversat despre mașina românească Dacia Spring. Jurnalistul francez și-a achiziționat autovehiculul, pe care l-a testat timp de 2 săptămâni. Iată primele impresii.
Dacia Spring „desființată” de un articol din revista Tesla Mag! Ce au spus jurnalistul francez despre mașina românească: „Cum mi-a ruinat viața”

Modelul electric Dacia Spring a fost în centrul atenției în revista Tesla Mag. Revista dedicată mărcii Tesla, una dintre publicațiile cunoscute pe acest segment, dar de limbă franceză a publicat un articol cât se poate de controversat, despre Dacia Spring Extreme. Care este părerea francezilor despre mașina românească, informează Profit.ro

„În ianuarie, acest an, mi-a fost livrată mașina mea Dacia Spring. N-am mai condus niciodată o Dacia” își începe articolul autorul care semnează Teslam.

Acesta nu a precizat dacă mașina a fost cumpărată sau este doar un vehicul de test de la producător, dar din explicațiile acestuia, se înțelege că mașina a fost achiziționată ca urmare a subvențiilor acordate de guvernul francez.

Alte articole: Analfabetismul, „tratat” cu vacanțe pe bandă rulantă! Deși sistemul de educație este la pământ, elevii și profesorii primesc o nouă vacanță, diferențiată, pe județe

„Atracția unui vehicul complet electric cu o autonomie de peste 230 km și subvențiile ne-au incitat, pe soția mea și pe mine, să facem marele salt”

Acesta a „testat” mașina timp de două săptămâni, timp în care a condus aproximativ 500 de kilometri. Iată care sunt primele păreri.

„După două săptămâni și 500 de km mai târziu, mașina mi-a ruinat mai mult sau mai puțin modul meu de conducere a altui vehicul. Dacia Spring propune soluții care îmi par revoluționare, uimitoare, și m-au făcut să mă întreb «De ce astea nu există deja?»”. Apoi, rezultatele celor 500 de km de condus Spring sunt detaliate, trecând prin experiența fiecărui sistem. De exemplu, absența butoanelor inutile și folosirea telefonului ca sistem multimedia, cu screen-mirroring, sunt considerate practice. „De ce să fac altfel, dacă am deja un computer cu toate opțiunile de conectivitate în buzunar?” scrie autorul din Tesla Mag.

Jurnalistul francez preferă Dacia Spring

Despre modul în care se conduce Spring, relatarea este la fel de entuziastă:

„Conducerea este pur și simplu formidabilă”, spune entuziasmat jurnalistul francez.

Acesta a fost profund impresionat de reprizele pe care ți le oferă un motor electric, chiar dacă nu are decât 45 CP, de frânarea regenerativă, de ambianța interioară sau de navigația mașinii. Jurnalistul a dezvăluit că mai deține un Hyundai Kona, dar care nu mai este preferat de familia sa, chiar dacă este mai mare.

„Chiar dacă copiii au mai mult spațiu în Kona, ei preferă să stea în Dacia Spring. Acesta este unul dintre motivele pentru care mașina asta m-a făcut să-mi pierd gustul pentru alte mașini”

Acesta a fost mulțumit și de modul în care se încarcă mașina, amintind că temperaturile de iarnă l-au făcut să piardă din autonomie cam 25%, dar că posibilitatea de a încărca zilnic, acasă, bateria, compensează acest lucru.

„Nu mai am nevoie să îngheț la benzinărie pentru a face plinul. Pot face plinul seara, cu programare în funcție de orele cu preț redus, iar în timpul ăsta pot dormi sau pot petrece timpul cu soția și copiii mei”.

Proaspătul posesor de Dacia Spring a povestit și care au fost problemele pe care le-a întâmpinat: un scârțîit al roților la mersul înapoi, probleme cu claxonul, rezolvate în service. Totuși, la finalul articolului înțelegem faptul că acesta a apelat la un titlu bombastic  este evident că titlul bombastic al articolului ascunde de fapt un text elogios la adresa modelului Dacia Spring, de care autorul este încântat.

Citește și: Structura anului școlar 2023-2024. Iată cum va fi structurat anul școlar care va începe pe 11 septembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult