- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Despăgubiri de 8.9 miliarde de dolari pentru clienții produsului care a provocat cancer. Este cea mai mare înțelegere făcută vreodată în SUA

05 Apr, 18:58 • Lupu Alexandra
Un gigant farmaceutic american este dispus să scoată 8.9 miliarde de dolari din buzunare pentru despăgubiri. Iată cum motivează compania această înțelegere.
Despăgubiri de 8.9 miliarde de dolari pentru clienții produsului care a provocat cancer. Este cea mai mare înțelegere făcută vreodată în SUA

Compania Johnson&Johnson nu se dă bătută! Gigantul farmaceutic a propus o înțelegere de 8.9 miliarde de dolari pentru a scăpa de un proces vechi de ani de zile, în care se susține că produsele lui au provocat cancer, relatează ziare.com.

Johnson&Johnson propune despăgubiri de 8.9 miliarde de dolari

Compania Johnson&Johnson a anunțat pe data de 4 aprilie că este dispusă să acorde despăgubiri de 8.9 miliarde de dolari drept despăgubire într-un dosar care durează deja de ani de zile, în care se susține că produsele care aveau la bază pudră de talc au provocat cancer.

Gigantul farmaceutic american a spus că înțegerea propusă nu este cea definitivă, având în vedere că are nevoie de aprobarea unei instanțe de faliment. Cu toate acestea, ea are rolul de a acoperi despăgubirile clienților.

Citește și: Despăgubiri de patru ori mai mari pentru o categorie de persoane. Cine va primi banii

Concret, compania consideră că suma propusă „va rezolva în mod echitabil şi eficient toate cererile de despăgubire care decurg din litigiile privind talcul cosmetic”. Dacă este aprobată de instanță și de majoritatea reclamanților din dosar, aceasta va fi cea mai mare înțelegere încheiată vreodată în Statele Unite, încadrându-se lângă cele finalizate de producătorii de opioide și companiile de tutun.

Johnson&Johnson s-a confruntat până la ora actuală cu mii de procese care aveau legătură cu pudra de talc, care ar fi avut în conținut urme de azbest și care ar fi provocat cancer ovarian. În ciuda faptului că gigantul farmaceutic american nu a recunoscut niciodată că a greșit, el a oprit producția produselor care aveau substanța respectivă în conținut în SUA și Canada în mai 2020.

J&J, despăgubiri record
J&J, despăgubiri record

Într-un comunicat de presă, vicepreședintele companiei pentru litigii a precizat că firma continuă să creadă că reclamațiile sunt speculative. Mai mult decât atât, gigantul american nu consideră că plângerile au valoare științifică.

„Compania continuă să creadă că aceste reclamaţii sunt speculative şi nu au valoare ştiinţifică”, a declarat Erik Haas.

Johnson&Johnson a menționat că suma de 8.9 miliarde de dolari va fi achitată zecilor de mii de reclamanți care au folosit produsul. Plata va fi făcută pe o perioadă de 25 ani, prin intermediul unei filiale a companiei, mai exact, LTL Management LLC, care a fost înființată pentru soluționarea cererilor de despăgubiri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Mare scandal: familia deputatului PSD cu COVID, care a murit din cauza infecțiilor din spitale, cere despăgubiri de 1 milion de euro. Explicația medicilor