- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Despăgubiri de patru ori mai mari pentru o categorie de persoane. Cine va primi banii

24 Mar, 08:18 • Bumbeneci Diana
Persoanele afectate de seceta din Ungaria vor primi despăgubiri de patru ori mai mari. Anunțul a fost făcut de autoritățile maghiare.
Despăgubiri de patru ori mai mari pentru o categorie de persoane. Cine va primi banii

Se schimbă sistemul de despăgubiri de secetă. Compensația acordată fermierilor pentru pierderile suferite după seceta extremă de anul trecut a fost majorată de patru ori de Guvernul Ungariei, informează MTI, citată de Agerpres.

Despăgubiri mai mari pentru persoanele afectate de secetă

Anunțul a fost făcut la jumătatea acestei săptămâni de ministrul ungar al agriculturii, Istvan Nagy, care a transmis că suma de 50,6 miliarde de forinţi (129,1 milioane de euro) va ajunge până în 31 martie la aproximativ 22.000 de fermieri.

Potrivit lui Nagy, nu mai puțin de 1,45 milioane hectare de teren agricol au fost afectate de secetă anul trecut, însemnând aproximativ 80% din suprafaţa agricolă a Ungariei. În acest sens, 49,7 miliarde de forinţi vor fi cheltuiţi pentru compensarea pagubelor.

Vezi și: Românii vor fi despăgubiți pentru pământurile afectate de secetă! Petre Daea anunță când vor primi banii

despăgubiri secetă
despăgubiri secetă

Istvan Nagy a mai transmis că de ajutor sunt subvenţiile pentru asigurări, introduse în ultimul deceniu, companiile de asigurări plătind încă 41 miliarde de forinţi pentru pagubele provocate de vremea extremă de anul trecut.

„Guvernul de la Budapesta a înfiinţat un organism operativ care să gestioneze urgenţele provocate de secetă şi a luat măsuri pentru asigurarea stabilităţii financiare a sectorului, a mai menționat ministrul ungar al agriculturii, care a adăugat că Executivul a acceptat propunerea organismului de amânare până la finalul anului a plăţii împrumuturilor fermierilor”; notează autortiățile.

revenind la situația din țara noastră, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale nu a mai găsit nicio altă soluție legată de compensarea pierderilor cauzate de seceta care a afectat culturile înființate în primăvara anului trecut. Fermierii români sperau ca un sprijin în acest sens să vină de la Comisia Europeană, din fondul de rezervă, însă deja și-au luat gândul, mai ales după ultima decizie venită de la Bruxelles privind fondurile acordate pentru situația create de tranzitul de cerealele din Ucraina.

Te mai poate interesa și: Ajutoare de 365 milioane de lei pentru fermierii afectaţi de secetă. Anunţ de ultima oră făcut de Ministerul Agriculturii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult