- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Disney a început a doua rundă de concedieri masive. Compania vrea să economisească 5,5 miliarde de dolari

25 Apr, 12:51 • Russo George
Walt Disney a început luni un al doilea val de disponibilizări, care implică mii de locuri de muncă, ca parte a eforturilor de eliminare a 7.000 de posturi şi de a economisi 5,5 miliarde de dolari, potrivit unor surse din interiorul gigantului media.
Disney a început a doua rundă de concedieri masive. Compania vrea să economisească 5,5 miliarde de dolari

Compania va reduce ”câteva mii” de locuri de muncă până joi, cea mai recentă rundă de concedieri ducând numărul total de locuri de muncă eliminate la 4.000, spun oficialii Disney. Noul val de concedieri vizează mai multe domenii. Astfel, reducerile de personal vor afecta canalul sportiv ESPN și parcurile companiei.

CEO-ul Disney, Robert Iger, încearcă să economisească reducă costurile cu 5,5 miliarde de dolari. De când s-a întors ca CEO, Iger a reorganizat compania și a recunoscut că ar lua în considerare vânzarea Hulu.

Primul val de disponibilizări a avut loc luna trecută, urmând ca alte persoane să fie date afară la vară. Actuala rundă de concedieri va aduce numărul total de locuri de muncă desființate până acum la aproximativ 4.000. Concedierile au fost anunțate inițial în februarie.

Disney urmează exemplul Warner Bros. Discovery și al altor companii media tradiționale, care reduc locurile de muncă pentru a ține în frâu cheltuielile. Disney vrea ca divizia sa de streaming,  care include Disney+, Hulu și ESPN+, să iasă de pe pierdere din 2024.

O notă internă văzută de Reuters spunea că notificările de concediere vor continua în următoarele zile.

Citeşte şi: Angajați plătiți cu 100.000 de dolari pe an, fără să muncească! „Ne colecționau ca pe niște carduri cu Pokemon”

”Echipele de conducere au lucrat pentru a ne defini viitoarea organizaţie, iar cea mai mare prioritate a noastră a fost să facem acest lucru corect, mai degrabă decât să o facem rapid. Recunoaştem că a fost o perioadă de incertitudine şi vă mulţumim tuturor pentru înţelegere şi răbdare”, au scris copreşedinţii Disney Entertainment, Alan Bergman şi Dana Walden, în memoriul adresat personalului, potrivit Hotnews.

Companiile media au început să reducă cheltuielile atunci când Netflix a înregistrat prima pierdere de abonaţi într-un deceniu, la începutul anului 2022, iar Wall Street a început să acorde prioritate profitabilităţii faţă de creşterea abonaţilor.

Pe 27 martie, Disney a început să notifice angajaţii afectaţi de reducerea forţei de muncă şi a spus că va urma o a doua rundă, mai mare, în aprilie. O a treia rundă este anticipată înainte de începutul verii.

Citeşte şi: Cât costă să-ți cumperi o insulă în Scoția. Suma este mai mică decât cea cerută pentru o locuință în București