- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria. Sute de angajați vor rămâne șomeri

01 Feb, 23:41 • Cornel Ghimeșan
Compania suedeză Electrolux a anunțat că va opri la începutul anului viitor producția la fabrica de frigidere din Ungaria. Aproximativ 650 de angajați ai fabricii din Nyiregyhaza vor fi afectați de această măsură.
Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria. Sute de angajați vor rămâne șomeri

Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria. Reprezentanții celui mai mare producător de electrocasnice din Europa au transmis că analizează posibilitatea de a vinde această uzină din Ungaria, însă nu au dezvăluit dacă în aceste momente există un posibil cumpărător, potrivit Agerpres. 

Citește și OMV Petrom taie fața Romgaz! Austriecii care nu vor să plătească taxa de solidaritate sunt numărul 1 în România! Miliarde de lei într-un singur trimestru

Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria

În prezent, compania suedeză Electrolux are aproximativ 1.250 de angajați în Ungaria, iar 650 dintre ei lucrează la uzina de la Nyiregyhaza, unde la începutul lui 2024, producția de frigidere va înceta.

„Direcția strategică este optimizarea producției din punct de vedere al costurilor”, au transmis reprezentanții Electrolux într-un comunicat de presă.

Valul de concedieri se va extinde și în România, în primă fază Electrolux va disponibiliza peste 100 de angajați din cei 740 pe care îi are la noi.

Electrolux este prezentă pe piața din România încă din anul 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni.

Anul trecut, reprezentanții grupului suedez Electrolux au anunțat că vor concedia aproximativ 4.000 de angajați la nivel global, dintr-un total de circa 50.000 de persoane, urmând să suporte o taxă de restructurare de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Raiffeisen Bank, profit record de de 254 de milioane de euro, anul trecut, în creștere 47% față de 2021

Grupul austriac Raiffeisen a încheiat anul 2022 cu un profit record în România. Pe fondul creșterii puternice a veniturilor din dobânzi, dar și a volumului de credite, Raiffeisen Bank România a realizat anul trecut un profit de 254 de milioane de euro, în creștere cu 47% față de anul precedent.

Raiffeisen Bank, profit record de de 254 de milioane de euro, anul trecut, în creștere 47% față de 2021. Raiffeisen Bank România a realizat anul trecut venituri nete din dobânzi de 489 de milioane de euro, în creștere cu aproape o treime față de 2021, arată rezultatele publicate de grupul Raiffeisen Bank International la Viena, citate de profit.ro. 

Potrivit raportului preliminar, rezultatul din 2022 este unul record în termeni nominali, precedentul fiind stabilit în 2018, când banca încheiase cu 192 de milioane de euro. De asemenea, veniturile operaționale ale băncii au ajuns la 661 mil. euro, în creștere de la 550 milioane euro.

Mai mult, activele băncii au ajuns la 12,6 mld euro, în creștere de la 12, 1 mld euro, plus 4,6%. Datele arată că banca a înregistrat o creștere a personalului din Romania, numărul anagajaților a crescut în 2022 cu 5,9%, de la 4,799 (in 2021) la 5.084.

Datele care urmează să fie publicate de Raiffeisen Bank România pe 23 februarie vor fi cel mai probabil ușor diferite față de cele publicate astăzi la Viena, așa cum se întâmplă în fiecare an.

Citește și Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult