- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk devine din nou cea mai bogată persoană din lume. Ce avere deține proprietarul Tesla și Twitter

01 Jun, 23:17 • Constantin Cristina
Elon Musk recuperează titlul de cea mai bogată persoană din lume și reușește să-l întreacă pe miliardarul francez Bernard Arnault, șeful imperiului bunului de lux LVMH.
Elon Musk devine din nou cea mai bogată persoană din lume. Ce avere deține proprietarul Tesla și Twitter

Elon Musk revine pe locul 1 în clasamentul celor mai bogate persoane din lume și reușește să-l depășească pe miliardarul francez Bernard Arnault, șeful imperiului bunurilor de lux LVMH, a informat The Guardian.

Citește și: Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie

Elon Musk devine din nou cea mai bogată persoană din lume. Ce avere deține proprietarul Tesla și Twitter

Șeful Tesla și Twitter Maverick a suferit o scădere groaznică, de pe urma căreia a ajuns pe poziția doi, cu o avere de 192 de miliarde de dolari (153 de miliarde de lire sterline).

Averea lui Musk a scăzut pe măsură ce prețul acțiunilor Tesla a alunecat din cauza temerilor investitorilor că ar putea fi preocupat de recenta sa achiziție a Twitter. Odată ce a reușit să-l întreacă pe miliardarul francez, a depășit 200 de miliarde de dolari în luna aprilie. Averea sa este direct conectată la prețul acțiunilor Tesla, fiind producătorul companiei și deține 13% din afaceri.

Elon Musk
Elon Musk

De la începutul anului, compania a avut un succes, iar acțiunile au crescut 88%. De asemenea, topul deține cele 3 locuri cele mai importante, cum locul 1 este ocupat de Elon Musk, locul 2 de Bernard Arnault, ei bine locul 3 este ocupat de Jeff Bezos, fondatorul și președintele executiv al Amazon, având o avere aproximativă de 144 miliarde de dolari.

Primii 11 cei mai bogați oameni sunt bărbați, cea mai bogată femeie fiind moștenitoarea L’Oréal Françoise Bettencourt Meyers, pe locul 12, cu 86 de miliarde de dolari.

Acum, averea a crescut cu 55 de miliarde de dolari comparativ cu averea de la începutul anului, iar Arnault a scăzut cu 5 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore

Alte articole: Cel mai bogat om al planetei a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi. Miliardarul rămâne în continuare pe locul 1, devansându-i pe Elon Musk și pe Jeff Bezos