- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk face ravagii în România! A reușit să vândă mașini Tesla de peste 53 mil. euro

09 Jun, 17:55 • Constantin Cristina
Elon Musk a înnebunit românii cu noile mașini Tesla și a reușit să vândă în România de peste 53 de mil. euro.
Elon Musk face ravagii în România! A reușit să vândă mașini Tesla de peste 53 mil. euro

Elon Musk deține compania Tesla Motors România prin care vinde mașini pe piața locală. Cel mai bogat om din lume a vândut mașini Tesla de peste 53 de mil. euro în România, a informat zf.ro.

Citește și: Elon Musk a renunțat oficial la şefia Twitter, după votul a peste 17 milioane de utilizatori. Cine este Linda Yaccarino, noul CEO

Elon Musk face ravagii în România! A reușit să vândă mașini Tesla de peste 53 mil. euro

Tesla Motors a rulat anul anterior, afaceri de 267 mil. lei, echivalentul a 53 mil. euro, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Deoarece compania și-a deschis afacerile abia în 2021 la București, anul 2022 l-a prins întreb pentru Tesla pe piața locală. Ceea ce este diferit la Tesla Motors față de celelalte branduri este că funcționează diferit.

Vehiculele sunt vândute direct de către companie, nu existe dealeri sau intermediari, iar importatorul este o reprezentanță a Tesla. Mai mult, firma nu are un showroom oficial, iar mașinile sunt licrate de pe platforma dealerului auto DAB Auto Serv, care este, de asemenea, singurul service „Tesla Approved Body Shop”.

Din vara anului curent, s-a mai deschis un al doilea punct de livrare a mașinilor Tesla care este aprope de autostrada 1 București-Pitești, după spusele clienților Tesla.

Elon Musk
Elon Musk

Potrivit Ministerului Finanțelor, compania deține 14 angajați în România, iar în 2022 s-au înmatriculat 1.020 de mașini Tesla noi pe piața locală, fiind în creștere cu 357% comparativ cu 2021, conform DRPCIV.

Datorită volumului de vehicule înmatriculate în ultima perioadă, Tesla ocupă locul doi în topul mărcilor de mașini electrice. Compania luxoasă este depășită de cel mai ieftin automobil electric de pe piața europeană, mai exact de Dacia, care a avut succes cu modelul Spring.

Pe data de 1 mai, Elon Musk a anunțat că renunță la funția de conducere la platformei Twitter și a numit-o înlocuitoare în funcția de Ceo al Twitter pe Linda Yaccarino. Acest lucru s-a înâmplat la aproape jumătate de an după ce urmăritorii săi de pe rețeaua de socializare i-au sugerat să renunțe la poziție în urma unui sondaj inițiat de acesta.

Linda Yaccarino vine dintr-o familie de origine italiană, care și-a construit întreaga carieră în televiziune. Primii 20 de ani de carieră i-a petrecut în grupul Time Warner, devenit ulterior Warner Bros Discovery.

Alte articole: Elon Musk devine din nou cea mai bogată persoană din lume. Ce avere deține proprietarul Tesla și Twitter