- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk primește o nouă lovitură! Tesla a fost amendată cu 2,2 milioane de dolari

03 Jan, 23:29 • Bumbeneci Diana
Elon Musk a primit amendă de 2,2 milioane de dolari, din cauza unor nereguli identificate. Coreenii au trimis o amendă istorică pentru Tesla.
Elon Musk primește o nouă lovitură! Tesla a fost amendată cu 2,2 milioane de dolari

Tesla a primit o amendă de proporții! Autorităţile de reglementare sud-coreene au amendat compania lui Elon Musk cu 2,2 milioane de dolari.

Tesla a fost amendată de coreeni

Compania a primit o astfel de amendă pentru că producătorul de automobile electrice nu şi-a avertizat clienţii că acestea vor avea o autonomie mai mică de jumătate decât cea anunţată în cazul unor temperaturi scăzute, informează BBC, relatează Rador.

Tesla a raportat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în ultima lună din 2022. Elon Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

Ai mai putea citi și: Ce planuri are Guvernul, în caz de recesiune. Ce se va întâmpla cu prețurile la energie, carburanți și alimente

Tesla
Tesla

În acest context, autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a confirmat oficial că are în plan să impună o amendă de 2,2 milioane de dolari companiei Tesla pentru că nu și-a informat clienții cu privire la autonomia mai mică a vehiculelor sale electrice (EV) la temperaturi scăzute, scrie Reuters.

Comisia Coreeană pentru Comerț (KFTC) a declarat că Tesla a exagerat autonomia de deplasare a mașinilor sale la o singură încărcare, rentabilitatea acestora în comparație cu vehiculele pe benzină, precum și performanța stațiilor sale de încărcare pe site-ul său oficial local din august 2019 până recent, scrie Mediafax.

Autonomia de rulare a mașinilor producătorului american de vehicule electrice scade pe vreme rece cu până la 50,5% față de modul în care sunt anunțate online, a precizat marți KFTC într-un comunicat. Tesla nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Cu toate acestea însă, Tesla a transmis, pe site-ul oficial, mai multe sfaturi de conducere pe timp de iarnă, cum ar fi pre-condiționarea vehiculelor cu surse de energie externe și utilizarea aplicației sale actualizate Energy pentru a monitoriza consumul de energie, însă despre scăderea autonomiei nu se transmite nimic.

Ai mai putea citi: România, față în față cu o nouă epidemie? Rafila: „Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult