- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce planuri are Guvernul, în caz de recesiune. Ce se va întâmpla cu prețurile la energie, carburanți și alimente

03 Jan, 22:56 • Bumbeneci Diana
Guvernul și-a stabilit planurile în caz de recesiune. O serie de modificări ar fi implementate pentru români.
Ce planuri are Guvernul, în caz de recesiune. Ce se va întâmpla cu prețurile la energie, carburanți și alimente

Executivul condus de Nicolae Ciucă anunță că în caz de criză economică în 2023 vor fi luate măsuri rapid pentru sprijinul românilor. Ce decizii vor fi luate, în cazul în care prețurile vor exploda.

Ce va face Guvernul, în caz de recesiune

Anul ce tocmai a început vine cu provocări majore pentru Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sunt trei mari probleme care ar putea apărea în cazul unei crize economice.

Prețurile la energie ar putea să fie primele modificate. Dacă vor apărea probleme la acest capitol, Guvernul este pregătit să intervină din nou şi să crească suprataxarea pentru companiile din domeniu, pentru a le determina să nu mai mărească preţurile.

Guvernul ar putea reintroduce subvenţia de 50 de bani la carburanţi dacă preţurile vor exploda din nou. Cu toate acestea însă, măsura nu a mai fost prelungită de la 1 ianuarie 2023.

Prețuri modificate de Guvern, în caz de recesiune
Prețuri modificate de Guvern, în caz de recesiune

Te mai poate interesa și: Un miliardar îi atacă pe cei care susțin că perioada aceasta este grea. „Nu vă mai plângeți atât pentru că alții au prea mult, trăiți de 6 ori mai bine ca la 1800”

Tot în acest context, se mai ia în calcul şi o creştere a preţului alimentelor ar putea fi o provocare pentru Guvern în acest an. Dacă se va întâmpla acest lucru, Guvernul ar putea veni cu o plafonare a preţului la alimentele de bază sau ar putea umbla la TVA.

Ce poate face Guvernul dacă România intră în recesiune? Ei bine, companiile ar putea fi suprataxate destul de mult, iar odată cu creșterea prețurilor la carburanți, executivul condus de Nicolae Ciucă ar putea reintroduce subvenția de 50 de bani la carburanți. La alimente, prețurile TVA ar putea fi modificate în situația unei recesiuni.

Ai mai putea citi și: România, față în față cu o nouă epidemie? Rafila: „Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult