- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Utilizatorii Twitter trebuie să știe asta! Elon Musk „amenință” că va șterge mai multe conturi din platformă

09 May, 11:26 • Lupu Alexandra
În atenția utilizatorilor Twitter! Mai multe conturi vor fi șterse din platformă.
Utilizatorii Twitter trebuie să știe asta! Elon Musk „amenință” că va șterge mai multe conturi din platformă

Elon Musk trece la treburi serioase! Miliardarul a anunțat că mai multe conturi vor fi șterse în cele ce urmează de pe platforma Twitter. Concret, CEO-ul companiei se referă la cele inactive de câțiva ani, informează economedia.ro.

Conturile vor fi șterse de pe Twitter

Elon Musk a anunțat ieri că toate conturile inactive de câțiva ani vor fi șterse de pe Twitter. CEO-ul companiei a adăugat că utilizatorii de pe platforma microblogging ar putea observa o scădere a numărului de urmăritori.

„Eliminăm conturile care nu au fost deloc active de ani de zile, așa că probabil veți vedea cum numărul de urmăritori va scădea”, a avertizat șeful rețelei de socializare într-un tweet.

Politica aplicației arată că utilizatorii trebuie să se conecteze la contul lor cel puțin odată la 30 zile pentru a evita eliminarea definitivă din cauza inactivității prelungite. Acestea nu sunt singurele schimbări din cadrul platformei.

Vezi și: Elon Musk lansează TruthGPT, o versiune mai tare ca GPT-4, supărat că ChatGPT are prejudecăţi liberale

Twitter a eliminat luna trecută bifa albastră de verificare din profilul a mii de oameni, inclusiv politicieni cunoscuți, jurnaliști și celebrități. Acest lucru se explică prin simplul fapt că Elon Musk a inclus în verificarea contului o parte a abonamentului Blue al platformei, o mișcare despre care a spus că va aborda problema conturilor bot de pe Twitter.

Totodată, la începutul acestei luni, CEO-ul companiei a „amenințat” că va reatribui contul de Twitter al National Public Radio unei alte societăți. Acest lucru s-a întâmplat după ce radiodifuzorul public a încetat să mai posteze conținut pe cele 52 fluxuri oficiale ale aplicației, în semn de protest împotriva unei etichete deținută de platformă, care sugera implicarea guvernului în conținutul său editorial.

Twitter
Twitter

Încă de când a cumpărat platforma pentru 44 miliarde de dolari, Elon Musk a luat mai multe decizii radicale, de la concedieri masive și până la diverse schimbări haotice. Twitter a fost abandonat sub conducerea miliardarului de mai mulți agenți de publicitate. Mulți analiști susțin că noua formulă de abonament plătit Twitter Blue este departe de a compensa veniturile pierdute deja.

Firma de cercetare Insider Intelligence a relatat în urmă cu puțin timp că veniturile platformei vor scădea cu 28% în acest an, tocmai pentru că agenții de publicitate nu au încredere în Musk. În paralel, miliardarul a declarat într-un interviu susținut pentru BBC că advertiserii se întorc, astfel, platforma este „pe cale să ajungă la un echilibru”.

CEO-ul companiei nu renunță la stilul lui, și de asemenea, este susținut de mai mulți dintre utilizatori. 1.5 milioane de oameni au răspuns sondajului inițiat de Musk pe platformă, atunci când a întrebat dacă feed-ul este mai interesant decât era în urmă cu 6 luni. Din acest punct de vedere, 46% participanți au răspuns „mai bine”.

Citește și: Averea lui Elon Musk se duce de râpă! În doar câteva zile, a pierdut 12.6 miliarde de dolari