- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk se teme de falimentul Twitter după ce a plătit 44 de miliarde de dolari pentru achiziţia companiei acum două săptămâni

11 Nov, 15:20 • Russo George
Miliardarul Elon Musk, noul proprietar al Twitter, companie pe care a achiziţionat-o în urmă cu două săptămâni, a făcut dezvăluiri îngrijorătoare în timpul primei întâlniri cu toţi angajaţii.
Elon Musk se teme de falimentul Twitter după ce a plătit 44 de miliarde de dolari pentru achiziţia companiei acum două săptămâni

Elon Musk i-a avertizat pe angajaţi că este posibil ca Twitter să înregistreze pierderi de miliarde de dolari doar în anul viitor, ceea ce a semănat şi mai multă neîncredere în rândul angajaţilor. Neîncrederea în puterea companiei este cu atât mai mare cu cât Musk şi-a început „mandatul” de director concediind aproape jumătate din angajaţii companiei, doar pentru a se răzgândi şi a-i rechema câteva zile mai târziu.

Yoel Roth și Robin Wheeler, doi dintre directorii care au moderat miercuri o şedinţă pe Twitter Spaces cu Musk, și-au anunțat demisiile din funcțiile pe care le dețin în compania Twitter, în timp ce noul proprietar făcea eforturi pentru a linişti preocupările clienţilor de publicitate.

Joi, șeful de securitate al Twitter, Lea Kissner, și-a anunțat la rândul său demisia, chiar pe platforma de social media.

Tot joi, alți doi lideri ai companiei, Damien Kieran și Marianne Fogarty, și-au dat demisia, potrivit unui mesaj intern postat joi pe sistemul de mesagerie Slack al Twitter de un avocat al echipei sale de confidențialitate și văzut de Reuters.

Citeşte şi: Robotul care va lăsa șomeri sute de mii de oameni care lucrează în depozitele Amazon! Cum vrea cea mai mare corporație din lume să scape definitiv de „problema factorului uman”

Comisia Federală de Comerț din SUA a declarat că urmărește Twitter cu „profundă îngrijorare” după demsiile anunțate care ar putea pune Twitter în pericol de a încălca ordinele de reglementare. „Urmărim evoluțiile recente pe Twitter cu profundă îngrijorare”, a declarat Douglas Farrar, directorul de afaceri publice al FTC, pentru Reuters.

„Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să urmeze decretele noastre de consimțământ. Ordinul nostru de consimțământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea și suntem pregătiți să le folosim”, a spus Farrar.

În prima sa întâlnire cu toți angajații de la Twitter, care a avut loc joi după-amiază, Musk a avertizat că exsită riscul ca întreaga companie să piardă miliarde de dolari anul viitor.

Twitter nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la un potențial faliment.

Citeşte şi: Italia alocă nouă miliarde de euro pentru a atenua impactul preţurilor energiei şi a majora producţia de gaze