- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elveția a hotărât plafonarea prețului pentru petrolul rusesc, 60 de dolari/baril!

16 Dec, 19:29 • Cornel Ghimeșan
Noi sancțiuni împotriva Rusiei au fost adoptate de Guvernul elvețian în contextul războiului din Ucraina. Executivul a decis plafonarea prețului pentru petrolul rusesc. Plafonul adoptat va fi de 60 de dolari/baril.
Elveția a hotărât plafonarea prețului pentru petrolul rusesc, 60 de dolari/baril!

Guvernul elveţian a adoptat oficial vineri noi sancţiuni contra Rusiei în contextul războiului din Ucraina, în concordanţă cu cele mai recente măsuri luate de Uniunea Europeană privind exporturile de petrol şi produse petroliere ruseşti, informează Reuters.

Alte articole: Surpriză pe piața auto în primele 11 luni din 2022: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 7%, iar cele electrice au avansat cu 57,7%

Sancţiunile adiţionale adoptate de Berna interzic transportul de petrol şi produse petroliere vândute la preţuri peste plafonul introdus anterior în această lună pentru serviciile comerciale şi de intermediere.

Care este plafonul adoptat de Elveția

La 8 decembrie, executivul elveţian a anunţat că va adopta un plafon de 60 de dolari/ baril pentru petrolul brut rusesc.

Elveția a hotărât plafonarea prețului pentru petrolul rusesc, 60 de dolari/baril!
Elveția a hotărât plafonarea prețului pentru petrolul rusesc, 60 de dolari/baril!

Noile sancţiuni intră în vigoare vineri seară. La începutul acestei luni, Uniunea Europeană a decis o plafonare, la 60 de dolari barilul, a preţului petrolului pe care Rusia îl livrează statelor terţe, cu scopul de a diminua o parte din veniturile colosale pe care Moscova le are din vânzarea de hidrocarburi şi de a-i reduce astfel capacitatea de a-şi finanţa războiul dus în Ucraina.

Măsura a completat embargoul european asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă.

Pentru situaţia în care preţul petrolului rusesc ar scădea sub 60 de dolari barilul, măsura stabilită de UE prevede stabilirea unui prag de 5% sub preţul pieţei, astfel încât Rusia să nu fie totuşi determinată să-şi sisteze exporturile de petrol, perturbând astfel piaţa şi antrenând o creştere a cotaţiilor petrolului care mai departe prin efectele sale ar afecta economiile occidentale.

Citește și: Ministrul Cseke Attila a semnat 47 contracte de finanțare prin PNRR într-o singură zi! Aproape 80 de milioane de euro vor merge în reabilitarea unor clădiri rezidenţiale și publice

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult