- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Emmanuel Macron a decis: bilete de tren ieftine. Franța, vizitată pentru doar 1 euro. Când expiră oferta

28 Jul, 13:48 • Stefan Simion
Emmanuel Macron și guvernul francez au redeschis larg porțile pentru turiști, după o lungă perioadă marcată de restricțiile COVID. „Hexagonul" poate fi vizitat chiar în schimbul unor sume modeste, deci „în regim de criză". 
Emmanuel Macron a decis: bilete de tren ieftine. Franța, vizitată pentru doar 1 euro. Când expiră oferta

Până în Franța se poate ajunge chiar în schimbul unei sume simbolice, de 1 euro, informează EuroNews. Mii de bilete extrem de ieftine au fost scoase la vânzare, la inițiativa ministrului Transporturilor, Clement Beaune.

La începutul lunii în curs au fost scoase la vânzare 200.000 de bilete de tren, la prețul fix de 19 euro. Sistemul s-a încheiat în 15 iulie, dar încă mai există oferte. Până la 27 august, multe servicii de tren eTER (expres regional) din regiunea de coastă Hauts-de-France costă doar 1 euro.

După ce au fost puse în vânzare pentru prima dată la 7 iulie, biletele cu preț redus sunt din nou disponibile începând cu 25 iulie. Acestea pot fi utilizate în toate zilele, inclusiv în zilele de sărbătoare și în weekend.

Președintele Macron garantează

Reducerile au fost finanțate de consiliul regional de stat ca o modalitate de a ajuta turiștii și localnicii să economisească bani, pe fondul sărăcirii accelerate.

Statul controlat de către Emmanuel Macron lansează și alte programe de reducere a prețului biletelor de tren. Până în vara anului viitor, Ministerul Transporturilor speră să introducă un abonament unic pentru tineri.

Abonamentul va fi valabil pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv trenurile Intercités, trenurile TER și autobuzele.

Bilete de tren ieftine și în Spania

Modelul este urmat și de alte state. La începutul acestui an, Spania a redus prețurile biletelor Interrail pentru persoanele sub 30 de ani. Biletele reduse sunt disponibile pentru rezidenții spanioli până la 15 septembrie.

De asemenea, tinerii pot beneficia de reduceri de 90% la autobuzele de stat și la trenurile pe distanțe scurte și medii. Deutsche Bahn, serviciul feroviar național al Germaniei, a lansat bilete de 9,90 euro pe unele rute pe distanțe scurte. Această ofertă limitată este valabilă până la 31 iulie și este valabilă pentru călătoriile scurte cu trenurile ICE.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult