- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Enel își ia rămas bun de la România din 2023!

22 Nov, 11:08 • Cornel Ghimeșan
Enel plănuiește să părăsească piața din România în 2023 conform strategiei prezentate chiar în aceste momente de către directoru general Francesco Starace. De asemenea, strategia Enel presupune și ieșirea din Peru și Argentina.
Enel își ia rămas bun de la România din 2023!

Enel, grupul italian prezent pe piața din România în industria de distrbuție, furnizare și producție de energie electrică plănuiește să părăsească piața din România în 2023. Chiar în aceste clipe directorul general al Enel, Francesco Starace, susține o prezentare cu privire la strategiile de repoziționare ale grupului, în cadrul evenimentului anual al companiei  “Capital Markets Day”. În cadrul acestei prezentări, pentru anul 2023 are planificată ieșirea din România, Peru și Argentina.

Alte articole: Ruta Oslo-București va fi operată de o companie norvegiană. BlueAir înlocuit de încă o companie low-cost!

Enel nu mai vrea în România

Enel își ia rămas bun de la România din 2023! Presa din Grecia relata în luna octombrie a acestui an că grupul energetic grec PPC (Power Public Corporation) ar intenționea să cumpere activele grupului Enel din România. Enel a negat ulteriori informația.

Italienii au mai avut intenția de a vinde în urmă cu trei ani operațiunile din România dar s-au răzgândit și au anunțat că vor „suprainvesti” în România, dar asta a fost înainte de venirea crizei. PPC are avantajul că actualul CEO a fost șef al Enel România, cu alte cuvine este foarte bine pus în temă în ceea ce privește compania și nevoile din România.

„Anul de referință al strategiei de eficientizare pe termen lung a grupului este preconizat a fi 2023. În mod specific:

  • activitățile din Europa se vor concentra în jurul Italiei și Spaniei, cu vânzarea activelor din România;
  • în America Latină, Grupul se așteaptă să se retragă din Peru și Argentina;
  • unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship;
  • se preconizează că se va cristaliza valoarea portofoliului de gaze din Spania;
  • se așteaptă ca activele din Ceará să fie vândute pentru a se concentra mai mult pe rețelele de distribuție din mega-orașe (Rio și São Paulo);
  • se va cristaliza, de asemenea, valoarea altor active regenerabile minore care nu sunt legate de baze de clienți importante în aval”, arată Enel.

Și mai recent, luna aceasta, mai multe surse au declarat pentru Bloomberg că grupul italian de utilităţi Enel SpA analizează noi vânzări de active din afara Italiei, în ideea de a-şi reduce datoriile de 70 de miliarde de euro şi a putea finanţa noi investiţii.

Tot pe surse a apărut și informația potrivit căreia Enel SpA ia în considerare vânzarea operaţiunilor sale din Peru, în cadrul eforturilor de a-şi reduce datoriile şi a finanţa noi investiţii, potirvit Bloomberg, informație confirmată acum oficial în prezentarea șefului Enel.

Citește și: Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult