- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Este oficial! Germania intenționează economisirea a cât mai multă energie. Care sunt măsurile impuse de țară

05 Apr, 11:26 • Constantin Cristina
Germania s-a decis să reducă consumul de energie cu 26,5% până în 2030. Acest lucru înseamnă impunerea unor măsuri care să ajute la economisirea a cât mai multă energie electrică.
Este oficial! Germania intenționează economisirea a cât mai multă energie. Care sunt măsurile impuse de țară

Coaliția aflată la putere în Germania pregătește un nou episod de economisire a energiei și intenționează să solicite sectorului public și celui privat să scadă consumul cu 26,5% până în 2030, față de nivelul din 2008, conform unui proiect de act normativ consultat de Reuters.

Citește și: Germania înregistrează un nou record! Consumul de ciocolată a crescut la 10 kilograme pe cap de locuitor

Germania intenționează economisirea a cât mai multă energie

Guvernul german a introdus măsuri specifice economiei de energie, încă de anul trecut, și anume, interzicerea încălzirii piscinelor private, încurajarea oamenilor să lucreze de acasă, a scris Agerpres.

Datorită măsurilor impuse, populația germană a reușit să nu mai consume cantități mari de energie pe anul trecut. De asemenea, între 2008 și 2020, înainte de criză, economiile la energie făcute de Germania se situau la mai puțin de 6%.

economisire energie - Germania
economisire energie – Germania

Conform proiectului de act normativ consultat de Reuters, în cursul lunii aprilie, ar urma să se adopte o nouă lege de către Cabinetul de la Berlin, care va obliga atât sectoarele publice, cât și cele private, să reducă o cantitate mai mare de energie. Companiile care utilizează o anumită cantitate de energie vor trebui să utilizeze așa-numite „sisteme de management al energiei”, pentru a putea planifica pe termen lung consumul.

Guvernul german trebuie să facă economii de energie în valoare de aproximativ 45 Terawați-oră (TWh), în timp ce landurile germane trebuie să își reducă, împreună, consumul de energie cu 5 Terawați-oră pe an, pentru ca economia cea mai mare a Europei să ajungă la neutralitate climatică în 2045.

Alte articole: Robotul ChatGPT interzis în Germania! Motivul a fost cauzat de problemele de securitate a datelor