- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Robotul ChatGPT interzis în Germania! Motivul a fost cauzat de problemele de securitate a datelor

04 Apr, 19:26 • Constantin Cristina
Germania ar putea să o ia pe urmele Italiei și să interzică utilizarea robotului conversațional ChatGPT din cauza problemelor de securitate a datelor.
Robotul ChatGPT interzis în Germania! Motivul a fost cauzat de problemele de securitate a datelor

Italia a fost prima care a interzis folosirea aplicației ChatGPT, iar acum Germania a anunțat că s-ar putea să se întâmple același lucru, din cauza problemelor de securitate a datelor, a declarat luni comisarul german pentru protecția datelor pentru publicația Handelsblatt, relatează Reuters.

Vezi și: Italienii se revoltă împotriva ChatGPT. Motivul pentru care Italia amenință compania Open AI cu amenzi de peste 20 de milioane de euro

„În principiu, o astfel de acțiune este posibilă și în Germania”, a spus Ulrich Kelber, adăugând că aceasta ar intra totuși sub jurisdicția statului. Cu toate acestea, el nu a anunțat niciun plan pentru a pune în aplicare astfel de măsuri. Kelber a spus că Germania a cerut mai multe informații de la Italia cu privire la interdicția temporară. Organismele de supraveghere a confidenţialităţii din Franţa şi Irlanda au declarat că au contactat autoritatea italiană de reglementare a datelor pentru a discuta concluziile acesteia.„Continuăm să discutăm cu autoritatea italiană de reglementare pentru a înţelege baza acţiunii lor şi ne vom coordona cu toate autorităţile UE de protecţie a datelor în legătură cu această chestiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisarului pentru protecţia datelor (DPC) din Irlanda.

ChatGPT
ChatGPT

Robotul ChatGPT interzis în Germania

Autoritățile italiene au declarat că vineri au hotărât să blocheze definitiv robotul conversațional ChatGPT, deoarece încălca principiile datelor cu caracter personal și că nu deține un sistem pentru verificarea vârstei utilizatorilor minori.

Această măsură urgentată va avea drept consecință „limitarea provizorie a prelucrării datelor utilizatorilor italieni prin intermediul OpenAI, creatorul ChatGPT”, a anunţat într-un comunicat de presă Autoritatea naţională pentru protecţia datelor cu caracter personal din Italia, scrie Agerpres.

Aplicația a fost lansat în noiembrie 2022 şi a fost „adoptat” rapid de utilizatori, impresionaţi de capacitatea lui de a oferi răspunsuri clare la întrebări dificile, de a compune sonete şi chiar de a promova examene. De asemenea, ChatGPT poate fi utilizat pentru a scrie coduri informatice, fără a deţine cunoştinţele tehnice necesare.

Alte articole: Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare de 334 de lei cu ajutorul ChatGPT