- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Etsy concediază 11% din forţa de muncă în plin sezon de sărbători. Acţiunile companiei de comerţ electronic scad cu 7%

14 Dec, 08:37 • Cornel Ghimeșan
În plin sezon al sărbătorilor de iarnă, Etsy a decis să reducă cu 11% numărul angajaților, în încercarea gigantului de comerț electronic de a-și restrutura afacerea și de a-și optimiza costurile într-un mediu macro și competitiv "foarte provocator".
Etsy concediază 11% din forţa de muncă în plin sezon de sărbători. Acţiunile companiei de comerţ electronic scad cu 7%

Etsy concediază 11% din forţa de muncă în plin sezon de sărbători. Conform informațiilor furnizate de CNBC, aproximativ 225 de angajați vor fi concediați, reducând astfel numărul total de angajați ai platformei principale de comerț electronic Etsy la aproape 1.770 de persoane, similar cu numărul de angajați din începutul anului 2022 și peste nivelurile din 2020.

CEO-ul Etsy, Josh Silverman, a remarcat într-o scrisoare către angajați că platforma comercială Etsy, cunoscută pentru vânzarea articolelor lucrate manual și pentru conectarea cumpărătorilor cu artizani locali din întreaga lume, și-a dublat dimensiunea din 2019. Cu toate acestea, realitățile actuale impun schimbări radicale.

„Operăm într-un mediu macro și competitiv foarte provocator, iar [vânzările brute de mărfuri] au rămas practic neschimbate din 2021. Acest lucru înseamnă că nu aducem mai multe vânzări vânzătorilor noștri, care este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru ei. În același timp, cheltuielile cu angajații au crescut, chiar dacă am implementat măsuri semnificative de reducere a costurilor și am ajustat sau oprit planurile de angajare. În cele din urmă, aceasta nu este o traiectorie durabilă și trebuie să o schimbăm”, se arată în scrisoare.

Citeşte şi: Alertă economică: se anunţă o recesiune severă în 2024. Avertizarea unui reputat expert

Acţiunile Etsy scad cu 7%

Știrea vine alături de prognozele actualizate pentru trimestrul patru ale Etsy. Compania se așteaptă acum la o scădere a vânzărilor brute de mărfuri între 1% și 2% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile să crească între 2% și 3%. Marja EBITDA ajustată este estimată între 27% și 28%, în creștere față de prognoza anterioară de 26% la 27%, iar acțiunile Etsy au înregistrat o scădere cu 7% în urma acestei anunțări.

„Etsy se concentrează intens pe reluarea creșterii, stimularea vânzărilor pentru cei aproape 7 milioane de vânzători din întreaga lume și oferirea de valoare tuturor părților interesate. Astăzi, am anunțat că ne reorganizăm structura internă, astfel încât să ne putem intensifica aceste eforturi, ceea ce înseamnă, din păcate, să ne luăm rămas bun de la aproximativ 225 dintre colegii noștri”, a declarat Josh Silverman.

Aceste concedieri vin la doar două zile după ce producătorul de jucării Hasbro a anunțat că va reduce numărul de angajați cu 1.100, deoarece se confruntă cu vânzări slabe care au continuat în sezonul crucial al cumpărăturilor de sărbători. Concedierile de la Etsy vor costa între 25 și 30 de milioane de dolari, majoritatea fiind destinate plăților de concediere, beneficiilor angajaților și altor costuri asociate, conform unei documentații depuse la autoritatea de reglementare a bursei. Procesul de restructurare este așteptat să fie finalizat până la sfârșitul primului trimestru al anului 2024.

Citeşte şi: Concedieri pe bandă la cele mai mari companii din Europa! Care este sectorul cel mai afectat de criză

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult