- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Euro nu se mai oprește din creștere! Moneda ajunge la cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din ultimii 19 ani

19 Jul, 09:06 • Lupu Alexandra
Euro înregistrează cea mai lungă serie de creșteri față de dolar, din 2004 și până acum. Iată care este diferența actuală.
Euro nu se mai oprește din creștere! Moneda ajunge la cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din ultimii 19 ani

Cursul euro are un parcurs surprinzător! Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004 încoace, informează profit.ro.

Euro nu se mai oprește din creștere

Investitorii mizează pe faptul că Rezerva Federală este pe punctul de a opri campania de majorare a dobânzilor. În tot acest timp, euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004 încoace.

Marți, 18 iulie, moneda europeană a crescut cu până la 0.4%, la 1.1276 dolari, urcând pentru a noua zi. Totodată, a ajuns la cel mai mare nivel din februarie 2022 și până acum. Cursul a urcat cu 4% în mai puțin de 2 săptămâni. Avansul monedei europene a ajuns la 5.1% de la începutul anului și până acum.

Citește și despre: VIDEO. BNR a publicat imagini inedite. Ce s-a întâmplat cu un român care a dus la bancă teancuri întregi de bancnote arse și a cerut alți bani în schimb

Investitorii vând accelerat dolari. Ei consideră că Fed ar putea pune capăt ciclului său de înăsprire monetară. O nouă majorare este așteptată, pe de altă parte, în luna iulie, multe persoane considerând că va fi ultima.

În același timp, indicele Bloomberg Dollar Spor Index a scăzut săptămâna trecută la minimul ultimelor 15 luni. Totul s-a întâmplat după ce datele au arătat că inflația din SUA s-a temperat mai mult decât era anticipat. Evoluția s-a observat în scăderea randamentelor la titluri de stat americane.

„Diferența de randament pe doi ani a continuat să se miște în favoarea euro”, a declarat Roberto Cobo Garcia, șeful strategiei FX G10 la Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, citat de Bloomberg.

Euro
Euro

În altă ordine de idei, moneda europeană a înregistrat o scădere ușoară față de leul românesc, de 0.0021 lei, ajungând la o cotație de 4.9385 lei. Trebuie menționat că maximul istoric al euro a fost de 4.9783 lei și s-a înregistrat în luna mai a acestui an.

Totodată, dolarul american înregistrează o scădere de 0.0046 de unități. El a ajuns la valoarea de 4.3915 de lei pe piaţa românească, în comparație cu valoarea afișată la cursul anterior, 4.9361 de lei. În România, valoarea maximă a dolarului a fost identificată în luna noiembrie 2022, când moneda SUA a atins valoarea de 5.0344 lei. De atunci, USD-ul a avut variații în sens negativ.

Vezi și: Românii renunță masiv la banii cash! Doar 17% din bani merg la saltea „Se menţin decalaje importante faţă de statele din zona euro”