- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Fostul coleg al lui Elon Musk investește 160 de milioane de dolari într-un nou tratament pentru orbire, bazat pe realitatea virtuală și augmentată

06 Jan, 09:55 • Gabriela Andreescu
Max Hodak, cofondatorul Neuralink, alături de Elon Musk, a părăsit compania în 2021, dar nu a uitat de pasiunea lui pentru realitatea virtuală. Acesta a fondat un nou start-up prin care plănuiește să lanseze o proteză oculară de ultimă generație.
Fostul coleg al lui Elon Musk investește 160 de milioane de dolari într-un nou tratament pentru orbire, bazat pe realitatea virtuală și augmentată

Fostul coleg al lui Elon Musk lucrează la o interfață creier-computer prin care speră să aducă un nou tratament pentru orbire și, eventual, să deschidă calea pentru viitorul realității augmentate (AR) și virtuale (VR).

Cum vor funcționa noile proteze oculare bazate pe realitatea virtuală și în cât timp ar putea fi lansate pe piață

Într-un interviu recent pentru Futurism, Hodak a povestit despre conceptul de Science Eye al companiei sale Science Corp’s, care combină terapia genetică cu un ecran microLED pe retină pentru a restabili vederea, informeaza descopera.ro.

Aceste dispozitive, numite „Science Eyes”, se află în stadiul de testare și au fost deja implantate la câțiva iepuri, despre care antreprenorul în domeniul neuroștiinței spune că „se simt bine”.

Cu toate acestea, testele pe oameni sunt încă departe. „18 luni, să sperăm!”, spune antreprenorul. Hodak crede, totuși, că o variație a acestei tehnologii, care să folosească o „tehnologie de bază diferită, nu filmul microLED”, ar putea conduce la o experiență virtuală imersivă care să lase în urmă căștile greoaie de astăzi.

Citește și: Ați auzit de anuitant, CFD sau warrant? Aplicația InfoCons a lansat un dicționar explicativ al termenilor din contractele de asigurări

Max Hodak, cofondatorul Neuralink, lucrează la un nou tratament pentru orbire, bazat pe realitatea virtuală
Max Hodak, cofondatorul Neuralink, lucrează la un nou tratament pentru orbire, bazat pe realitatea virtuală

„Credem că vedem o cale de a crea ceea ce se va dovedi a fi cea mai bună tehnologie de afișare AR/VR, fără intervenții chirurgicale semnificative”, a spus Hodak.

Hodak a subliniat că este „extrem de diferit” față de Neuralink, deși start-upul este, în prezent, a doua cea mai bine finanțată companie de interfață creier-computer, cu un capital de 160 de milioane de dolari, după Neuralink.

Totuși, în ciuda conceptului ostentativ de VR, în general, Hodak a exprimat o viziune foarte prudentă asupra traiectoriei companiei, mai scrie sursa citată.

„Abordarea tehnică pe care o dezvoltăm este extrem de diferită față de ceea ce făcea Neuralink. Totuși, în cele din urmă, viziunea noastră merge mult mai departe de protezele vizuale clinice. Dar vrem să lăsăm ambiția să crească odată cu succesul mai degrabă decât să facem declarații mari despre lucrurile pe care le-am putea face sau nu în viitor, în clipa aceasta”, a declarat Hodak.

Deocamdată, Science Corp se concentrează pe aducerea primului său produs către pacienți și, odată ce acest lucru se va întâmpla, vom vedea ce urmează.

Citește și: Românii văd mersul economiei în mod pesimist. 82% cred că inflația va fi mai mare în 2023 față de anul trecut, iar 84% consideră că ratele dobânzilor vor fi mai mari anul acesta

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult