- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Franța vinde carburant direct din lanțurile de supermarket. Află acum care sunt și motivele sale!

30 Sep, 22:17 • Stefan Simion
Principiul „Liberté, égalité, fraternité” pare să reflecte, întocmai, imaginea pe care Franța mereu s-a făcut-o. Poporul francez are posibilitatea de a cumpăra carburant la prețul de cost din două lanțuri importante de supermarket.
Franța vinde carburant direct din lanțurile de supermarket. Află acum care sunt și motivele sale!

Costurile, în ziua de astăzi, sunt imense pentru oricine, fie că se face referire la România, fie că la Italia sau Franța. Statul francez este unul dintre acele state care funcționează după propriul său principiu, anume: „Liberté, égalité, fraternité”. Cele mai mari două lanțuri de supermarket din Franta au declarat că vor pune la dispoziția francezilor carburant la prețul de cost pentru a-i putea ajuta să facă față costului vieții.

Carrefour
Carrefour

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/pret-carburanti-27-septembrie-benzina-este-mai-ieftina-iar-motorina-mai-scumpa-iata-unde-poti-alimenta-cu-bani-putini-371879/

Lanțurile de supermarket – solidare

Lanțurile de supermarket din Franța care contribuie la vinderea carburantului sunt Carrefour si E.Leclerc. Potrivit BBC, această decizie a fost luatp înainte de orice întâlnire dintre guvern și comercianții de carburanți. Pe tot parcursul verii, E. Leclerc a vândut carburant în weekend, însă ultimele declarații a lanțului de supermarket menționat arată că va relua vânzarea de carburant 7 zile pe săptămână, ceea ce va salva buzunarele oamenilor.

Reacția poporului francez la această mișcare

Reacțiile sunt împărțite. unii dintre aceștia declarând că diferențele nu sunt colosale, însă alți oameni par a fi fericiți de faptul că pot salva chiar și câțiva cenți la plata carburantului.

„Este mai bine decât nimic”, spune un șofer. Dar care va fi diferența? În medie, nu va fi mai mult de trei cenți pe litru de benzină. La un plin de 50 de litri, aceasta ar însemna o economie de cel mult 1,50 euro.”, declară un francez pentru TF1.

Reacțiile sunt foarte diferite și foarte multe cu privire la acest subiect.

„Este o diferență de doar câțiva cenți. Dar câțiva cenți sunt întotdeauna buni de luat.”, a declarat un alt șofer cu privire la această situație.

Cum va gestiona Președintele situația?

Această mișcare va fi discutată și de către Președintele Franței, întrucât este nevoie de a se asigura că reprezentanții industriei nu vor percepe profit la carburanți. Ceea ce este la fel de important de menționat este că distribuitorii independenți nu pot să modifice marja de profit precum lanțurile de magazine, astfel că Guvernul francez s-a văzut nevoit în urma acestor demersuri să lanseze o idee conform căreia combustibilul să poată fi vândut în pierdere, însă acest plan a avut parte de opoziție din partea distribuitorilor.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/economie/guvernul-planuieste-o-noua-scumpire-a-carburantilor-tutunul-alcoolul-si-bauturile-cu-mult-zahar-vor-fi-si-ele-afectate-de-noua-masura-369829/

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult