- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Germania intră în recesiune în 2023! Ministrul neamț de Finanțe a găsit însă și un motiv de bucurie!

19 Jan, 09:51 • Polojan Tudor
Anul 2023 se anunță ușor pentru Germania. Ministrul Christian Lindner spune că perspectivele economice ale țării se află pe drumul cel bun și că vor trece cu bine peste recesiune.
Germania intră în recesiune în 2023! Ministrul neamț de Finanțe a găsit însă și un motiv de bucurie!

Într-un interviu acordat CNBC, în Davos, Ministrul de finanțe al Germaniei a declarat că incertitudinea este extrem de ridicată însă este încrezător în puterea economică a țării. Nivelul de optimism este mai ridicat față de lunile trecute, spune profit.ro.

”Există o oportunitate de a vedea o redresare economică mai rapidă și o scădere mai rapidă a ratelor inflației decât erau așteptările”, a declarat Lindner.

Rata inflației în Germania era, la începutul lunii ianuarie, a coborât la 9,6%. Focusul actual reprezintă ”întărirea competitivității” economiei țării.

”Economia germană a reușit să reducă consumul de gaze cu peste 20% fără a reduce producția, așa că asta arată că suntem rezistenți”, a spus Linder, făcând referire la războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Citește și: Maia Sandu va candida la președinția României? Care sunt șanșele ca România să se unească cu Moldova?

Tabel recesiune/ sursa: economedia.ro
Tabel recesiune/ sursa: economedia.ro

 

SUA și UE vor fi învinse de recesiune?

Christian Lindner și-a arătat îngrijorarea pe care o are referitor la Legea Administrației Americane. Acesta este de părere că atât Statele Unite cât și Uniunea Europeanaă va fi pusă la pământ de recesiune care se apropie.

Ministrul susține, de asemenea, reducerea efectelor secundare pe care UE le are de suportat din cauza intereselor SUA. Tranziția verde dintre China și SUA poate avea și ea efecte secundare negative.

”Avem nevoie de diplomație comercială și nu de orice fel de război comercial sau de o competiție între Statele Unite și Uniunea Europeană, despre cine își permite să plătească mai multe subvenții. Vor fi doi învinși, SUA și Uniunea Europeană”, a spus Lindner.

Te-ar mai putea interesa: Vești extraordinare! Cum va fi salvată Fabrica de Zahăr Luduș. „Vă spun că minunea s-a întâmplat”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult