- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Maia Sandu va candida la președinția României? Care sunt șanșele ca România să se unească cu Moldova?

19 Jan, 09:16 • Polojan Tudor
Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, ar putea candida la președinția României. Se vorbește tot mai des în ultima perioadă despre unirea celor două state.
Maia Sandu va candida la președinția României? Care sunt șanșele ca România să se unească cu Moldova?

Nu este exclusă o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2024. Partidul Umanist Social Liberal este de părere că această decizie ar fi „inoportună” și nu ar avea nicio contribuție la unificarea celor două țări, scrie știripesurse.ro.

„În fața înmulțirii declarațiilor care se fac în România cu privire la posibilitatea unei candidaturi a actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, la Președinția României, PSUL apreciază că această candidatură nu este în măsură să servească în niciun fel idealului unirii României cu Republica Moldova.

Credința în repetarea unui scenariu de tip Alexandru Ioan Cuza – în care alegerea aceluiași „domnitor” în ambele țări ar duce la unirea celor două state – denotă o totală lipsă de cunoaștere a principiilor actuale ale dreptului constituțional și internațional.

Acest tip de alegere nu poate genera unirea, nu are efecte juridice în acest sens și poate servi un singur scop: cel de a suplini lipsa de soluții din partea unei zone politice românești, care nu poate produce un candidat competitiv pentru alegerile prezidențiale din 2024”, spune PUSL într-un comunicat.

Mai citește și: MAI schimbă totul! Milioane de români vor deține „peste noapte” semnături electronice

Maia Sandu în România/ sursa: digi24.ro
Maia Sandu în România/ sursa: digi24.ro

România este ancora Republicii Moldova

Țara noastră este un stâlp de susținere pentru statul vecin pe tot parcursul european al acestuia. Partidul Umanist este de părere că găsirea unor soluții care să ne apropie mai mult ar fi mai indicată decât un președinte comun. Acesta crede că decizia de a candida ar putea avea efecte negative asupra economiei, stabilității politice și securității României.

România trebuie să fie o ancoră a parcursului european al Republicii Moldova, pentru că numai astfel putem imagina viitorul la care ne dă dreptul să sperăm identitatea noastră comună. Accentele aventuriere izvorâte din ambițiile politice ale unora nu pot decât să șubrezească perspectiva acestui viitor comun”, mai arată comunicatul PUSL.

Te-ar putea interesa: Raport trist pentru România: lista joburilor care vor dispărea foarte curând, din cauza inteligenței artificiale

 

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult