- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Giorgia Meloni, premierul Italiei, în centrul unui scandal de proporții, după ce a venit cu fiica și bona la summitul G20 din Bali

17 Nov, 14:41 • Gorgorin iulia
Giorgia Meloni, premier al Italia, se află în centrul unui scandal de proporții, după ce a ales să meargă cu fiica și bona sa, în Bali, acolo unde a avut loc summit-ul G20.

Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei, a fost intens criticată ca urmare a faptului că s-a deplasat cu fiica și bona sa la summitul G20, în insula indoneziană Bali.

Decizia Giorgiei Meloni, șefa partidului, Fratelli d’Italia, a fost dezbătută intens de rivalii din politică,  în cele patru zile în care a fost plecată din ţară.

Premierul Italiei nu a stat cu mâinile în sân și a venit cu explicații pe pagina sa de Facebook, unde a avut un mesaj ferm pentru cei care au inițiat această „dezbatere incredibilă”.

„Credeţi că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica?”,  i-a întrebat Meloni pe cei care au criticat-o.

Citiți și: Veşti proaste pentru 1,1 milioane de români din Italia. Guvernul Meloni taie ajutoarele sociale celor care refuză un loc de muncă

Dincolo de rolul de politician, Giorgia Meloni face tot posibilul să își îndeplinească sarcinile pe care le în calitate de mamă și a ales să petreacă timp cu fiica ei de numai șase ani.

Cel mai probabil acesta a fost motivul pentru care a decis să o aibă pe fiica ei alături, în cele patru zile pe care le-a petrecut în Bali, acolo unde liderii lumii s-au reunit la cel de-al 17-lea Summit G20, eveniment care s-a desfășurat între zilele de 14 și 17 noiembrie în Indonezia.

Lidera partidului Fratelli d’Italia a precizat în postarea de pe contul său de socializare, că dreptul să facă tot ce este mai bine pentru naţiune, fără a-şi priva fiica de prezenţa mamei.

„În drum spre casă după două zile de muncă neîncetată pentru a reprezenta Italia la G20 din Bali, am dat peste o dezbatere incredibilă asupra faptului dacă era corect să-mi iau fiica cu mine timp de patru zile. Întrebarea pentru animatorii acestei discuții pasionate este: Credeți că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica? Pentru că vă dau vești: nu este. Am dreptul ca mamă așa cum consider de cuviință. Sper că acest răspuns este suficient pentru a vă face să vă gândiți la chestiuni mai relevante”, a scris Giorgia Meloni pe Facebook.

Giorgia Meloni a fost aleasă prim-ministru al Italiei în acest an. De asemenea, ea este membră a Camerei Deputaților din Italia din 2006, conduce partidul politic Frații Italiei din 2014 și este președintele Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din 2020.

Citiți și: Italia alocă nouă miliarde de euro pentru a atenua impactul preţurilor energiei şi a majora producţia de gaze