- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Google, val de concedieri. De la angajați cu salarii de mii de euro, la șomaj. Care este motivul

31 Jan, 12:50 • Polojan Tudor
Google a hotărât să înceapă anul prin concedieri, iar oamenii au fost anunțați printr-un mail trimis pe adresa privată a acestora. După luni sau ani întregi în care au beneficiat de salarii de mii de euro, gratuități, chiar și masaje și mâncare pregătită de bucătari celebri, foștilor angajați nu le-a rămas decât să se gândească cu nostalgie la acele vremuri.
Google, val de concedieri. De la angajați cu salarii de mii de euro, la șomaj. Care este motivul

Angajații Google din Silicon Valley sunt în stare de șoc după ce au aflat printr-un e-mail pe adresa personală că au fost dați afară.Pe lângă angajați, au fost concediați și cei 27 de kinetoterapeuți care aveau grijă ca angajații să nu fei tensionați, scrie mediafax.ro.

Zeci de mii de ingineri, tehnicieni și informaticieni tineri, de 20 și 30 de ani, au fost șocați de disponibilitatea din ultimele luni a giganților tehnologici precum Facebook, Google, Microsoft sau Amazon. Aceștia nici nu se gândeau că vor rămâne fără locuri de muncă și că vor afla acest lucru printr-un simplu mail.

În urma șocului resimțit de aceștia, de la răsfăț și stabilitate financiară la vulnerabilitate și expunere la sărăcie, mulți dintre ei au apelat la psihologi pentru a putea gestiona psihic această situație. Tinerii beneficiau în cadrul companiilor de salarii uriașe, opțiuni de a cumpăra acțiuni, bonusuri și servicii gratuite.

Pe lângă aceste beneficii se mai regăseau și mese gratuite pregătite de cei mai inscusiți și cunoscuți bucătari, dar și masaje kinetoterapeutice. Acum, din păcate pentru ei, compania îi răsfață cu un e-mail de concediere.

Mai citește și: Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

Val de concedieri la Google/ sursa foto: wall-street.ro
Val de concedieri la Google/ sursa foto: wall-street.ro

Care este numărul de concedieri

Numărul de concedieri se ridică la 12.000, echivalentul a 6% din totalul de angajați ai companiei. Acum 20 de ani, compania avea doar 5 angajați, iar în momentul actual numărul acestora a depășit 187.000.

Și celelalte companii mari anunță o reducere a numărului de angajați cu până la aproximativ 10%. Una dintre cele mai grele perioade pentru angajații care vor trebui să se reprofileze în urma concedierii.

Efectul psihologic este resimțit la scară largă de către persoanele care au în jur de 50 de ani. Acestea trec prin a doua mare criză, dupa cea din 2000. Tinerii care s-au angajat acum 20 de ani nu au experimentat decât creștere în cele două decenii.

Cei care rămân nu vor mai fi răsfățați ca până acum. Cei 27 de kinetoterapeuți au fost concediați și ei.

Te-ar mai putea interesa și: Site-uri cu informații ascunse și interfețe de manipulare. Comisia Europeană avertizează: suntem înșelați pentru a cumpăra! 400 de site-uri verificate

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult