- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Încă un retailer de modă din Germania intră în insolvență! Toate magazinele vor fi închise după 40 ani de funcționare

02 May, 19:56 • Lupu Alexandra
Un mare retailer de modă din Germania a anunțat că intră în insolvență, după 40 de ani de funcționare. Iată despre ce companie este vorba.
Încă un retailer de modă din Germania intră în insolvență! Toate magazinele vor fi închise după 40 ani de funcționare

Măsură fără precedent! Celebrul retailer de modă Zapata a anunțat că este în stare de insolvență, după 40 de ani de funcționare, informează ziare.com. Așa cum arată ultimele informații, toate magazinele vor fi închise, iar platforma online nu mai poate fi accesată la ora actuală. Este a doua companie care se închide în Germania.

Un retailer de modă din Germania intră în insolvență

În urmă cu puțin timp, Zapata a anunțat că este în stare de insolvență. Totul se întâmplă după 40 de ani în care compania s-a bucurat de succes. Astfel, toate magazinele retailerului vor fi închise, iar platforma online nu mai poate fi accesată.

Ultimele informații arată că Zapata este al doilea retailer de modă din Germania care anunță că intră în stare de insolvență, după ce salvarea companiei a eșuat. Primul a fost Ahlers, deținătorul mărcii Pierre Cardin. Așadar, lanțul de modă Zapada își încheie activitatea, la 6 luni de la depunerea unei declarații de insolvență la tribunalul districtual din Würzburg.

Unele magazine ale companiei din Germania puteau fi închise încă din 2016, însă abia acum, luminile de sting complet. Magazinul online al retailerului nu mai poate fi folosit, existând doar un mesaj de eroare în momentul în care este accesat.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Germania, țara cu oferte generoase de muncă! Ce salariu primește un angajat la fabrica BMW și care sunt beneficiile acestuia

În ciuda faptului că procedura de insolvență a fost deschisă pe data de 1 ianuarie 2023, compania avea încă speranțe că există o soluție. Cu toate acestea, discuțiile purtate în mai multe rânduri cu părțile de interes nu au condus la rezultatul dorit. Administratorul de insolvență Matthias Reinel a confirmat pentru Textil Wirtschaft că „în ciuda eforturilor intense, nu a fost posibil să continuăm”.

Retailer Zapata
Retailer Zapata

Situația dificilă regăsită la ora actuală în sectorul de retail este principalul motiv invocat de Zapata, în ceea ce privește încheierea activității. Compania a fost fondată în 1985 și a operat în jur de 15 locații. Ultimele date arată că cifra de afaceri a lanțului de magazine era între 5 și 6 milioane de euro pe an.

Putem spune că problemele economice din industria modei din Germania afectează vizibil companiile. Ahlers a spart gheața din acest punct de vedere. Compania a anunțat pe parcursul lunii trecute că intră în stare de insolvență, astfel, Ahlers AG și alte 7 filiale au fost afectate. Stella Ahlers a vorbit despre consecințele pandemiei și despre lanțurile de aprovizionare care au fost perturbate, în încercarea de a explica decizia de a încheia activitatea societății.

Citește și: Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia