- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Germania, țara cu oferte generoase de muncă! Ce salariu primește un angajat la fabrica BMW și care sunt beneficiile acestuia

01 May, 12:35 • Constantin Cristina
Fabrica BMW din Germania oferă salarii atrăgătoare, în ciuda crizei din industria auto germană. Iată venitul de invidiat al unui angajat din fabrică.
Germania, țara cu oferte generoase de muncă! Ce salariu primește un angajat la fabrica BMW și care sunt beneficiile acestuia

BMW este brandul puternic de succes în industria auto, care atrage mulți candidați datorită ofertelor de muncă atrăgătoare, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Salariile au crescut cu 500 de lei pentru acești români. Județul în care ultimul an a adus schimbări radicale

Fabrica BMW oferă salarii de invidiat angajaților

Pe lângă salariile competitive pe care le pune la dispoziție angajaților, firma mai oferă și alte beneficii de invidiat. De exemplu, tehnicienii în mecatronică de vehicule, care câștigă în medie 36.400 euro brut pe an, muncitorii calificați din producție la BMW pot câștiga aproximativ 42.100 euro brut pe an, dezvoltatorii de software și inginerii la BMW câștigă între 77.200 și 88.900 euro brut pe an.

BMW
BMW

Cei care au cele mai mari salarii din companie sunt managerii BMW, care ajung chiar și la câteva milioane de euro pe an.

Totodată, angajații beneficiază în mod regulat de bonusuri de performanță și beneficii suplimentare, iar de sărbători primesc bonificații.

Mai exact, anul trecut de Crăciun au primit tradiționalul bonus de Crăciun. La scurt timp, alți bani le-au intrat în conturi. A fost plătit un beneficiu special: 1.500 de euro fără taxe drept bonus de compensare a inflației.

Cu aceste salarii, BMW se situează peste media din industrie. Dar angajații primesc în mod regulat și un bonus de performanță de aproximativ 14%. Contractul colectiv prevede, de asemenea, și primă de concediu în valoare de 69% dintr-un salariu lunar. Prin urmare, angajații BMW primesc, de fapt, 13,7 salarii lunare pe an. Iar acestea pot fi completate cu un bonus de profit. Potrivit sursei citate, în 2019, acest bonus a fost cuprins între 9.175 și 15.700 de euro.

La fabrică, angajații lucrează într-o atmosferă plăcută, echilibrată între tradițional și modern, nefiind supuși unui risc mare de presiune.

Bavarian Motor Works (BMW) este o companie cu tradiție în Germania. Primele vehicule au fost fabricate la München în 1916. După câteva suișuri și coborâșuri, compania este acum unul dintre cei mai căutați producători de automobile din lume. Angajații au fost întotdeauna mulțumiți de locul lor de muncă, pentru că în Germania este cunoscut faptul că aici salariile sunt bune, potrivit merkur.de.

Alte articole: 1 Mai muncitoresc aduce vești excelente pentru angajați! Categoria de români care va avea parte de o creștere salarială de 20%