- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Incredibil! 6.000 de oameni locuiesc pe aceeași stradă. Cum arată satul care a bătut orice record

30 Apr, 15:40 • Bumbeneci Diana
Într-un sat cu 6.000 de locuitori se întâmplă ceva aproape ireal. Toți oamenii locuiesc pe aceeași stradă. Iată cum este posibil.
Incredibil! 6.000 de oameni locuiesc pe aceeași stradă. Cum arată satul care a bătut orice record

Inedit. Imaginile unui sat în care toți cei 6.000 de oameni sunt vecini, locuind pe aceeași stradă, au devenit virale în întreaga lume. Locul este numit Suloszowa și se găsește în Polonia. O dronă a reușit, dintr-o singură poză, să surprindă tot satul. Iată cum este posibil acest lucru, anunță Cancan.

Satul Suloszowa este localizat în județul Cracovia, Voiedovatul Polonia Mică, în sudul Poloniei. Se află la aproximativ 29 de kilometru de Capitală și este grupat în jurul unei singure străzi, cea mai lungă din întreaga Polonia. Aceasta are maxim 9 kilometri.

Oamenii numesc și orașul „Mica Toscana”, dându-i numele datorită aspectului său neobișnuit. Așezământul este atât de mic din cauza felului în care a fost gândit și așa a devenit o adevărată atracție turistică.

Conform CSO Polonia, populația satului era de 5.819 în 2017. Dat fiind numărul atât de mic de cetățeni, dar și felul în care este gândit, nu este de mirare că vecinii au format o adevărată comunitate și se înțeleg foarte bine.

Ai mai putea citi: Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

Sat Suloszowa
Sat Suloszowa

Ce cred locuitorii din Suloszowa despre satul lor

Pe ambele părți ale străzii principale, sau singura stradă din Suloszowa, oamenii și-au construit case alăturate. Toate au grădini dreptunghiulare sau câmpuri care se întind departe de drumul principal.

De curând, o imagine a satului a devenit virală pe rețelele de socializare, fapt care i-a determinat pe oamenii orașului să-și împărtășească experiențele de locuit în orașul cu o singură stradă.

„Nu aș schimba acest loc cu nimic altceva. Are propriul farmec și atmosferă. După cum se spune, este ceva în el”, a spus unul dintre locuitorii orașului.

Alt cetățean a spus: „Tot locul arată la fel: există o casă și apoi o fâșie de câmp, de aici frumusețea fotografiilor. Una are cereale, cealaltă are rapiță, iar al treilea are altceva. Culorile arată frumos de la de mai sus”

Vezi și: Încă un oraș adoptă munca de 4 zile. Programul intră în vigoare în această vară 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult