- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

12 Apr, 11:35 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă le promite românilor că va lua mai multe măsuri. Premierul anunță primele decizii după discuțiile cu fermierii.
Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

Premierul Nicolae Ciucă susține că a avut întâlniri cu fermierii, agricultorii și procesatorii. Toate discuțiile au avut ca obiectiv principal este scăderea prețului la raft pentru produsele lactate, pentru o perioadă de 6 luni. Oficialul a confirmat că se aplică plafonarea prețurilor, dar s-au implementat și alte proiecte de mare interes pentru români.

Nicolae Ciucă anunță noi decizii ale Guvernului

Marți seară, premierul Ciucă a avut o întâlnire cu fermierii, procesatorii și reprezentanții marilor rețele de magazine, cu care am discutat despre sprijinirea agriculturii românești, în această perioadă dificilă. Oficialul a transmis, pe pagina sa de Facebook, un nou mesaj.

Te mai poate interesa pe acest subiect: Se extinde „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli”. Ciucă: „Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”

Întrunirea Guvernului, condusă de Nicolae Ciucă
Întrunirea Guvernului, condusă de Nicolae Ciucă

„Am avut în seara zilei de ieri o întâlnire cu fermierii, procesatorii și reprezentanții marilor rețele de magazine, cu care am discutat despre sprijinirea agriculturii românești, în această perioadă dificilă. Am convenit cu procesatorii și retailerii o reducere a prețului laptelui de consum pentru o perioadă de șase luni, atât ca beneficiu pentru consumatorul final, cât și ca sprijin pentru industria de profil care se va bucura de o creștere a cererii pe piața internă.

Pentru compensarea pierderilor cauzate de războiul din Ucraina, crescătorii de vaci de lapte vor primi în acest an ajutoare în valoare de 43,6 milioane euro, care vor fi distribuite în două tranșe, câte una în fiecare jumătate a anului. De asemenea, după ce va crește numărul de școli în care se oferă o masă caldă, frecvența acordării de produse lactate elevilor va fi crescută de la trei zile pe săptămână – la toate zilele în care cei mici frecventează cursurile.

Pentru susținerea procesatorilor români din industria alimentară, va fi îmbunătățită și adaptată măsura de acordare a primei de 10% din valoarea producției prelucrate în țară. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil. Aceste măsuri sunt importante pentru optimizarea traseului de la fermier până la raft și urmăresc interesul consumatorului român.”, scrie Nicolae Ciucă.

Ai mai putea citi: Vacanță de 4 zile pentru angajați. Cine sunt românii care au parte de noul beneficiu de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult