- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Incredibil ce se întâmplă într-o țară membră NATO! Creșterile grandioase ale prețurilor sunt incontrolabile!

03 Nov, 20:58 • Oprea Alina
O țară membră NATO se confruntă cu una dintre cele mai grave situații din ultima perioadă. Acest stat ocupă locul 4 în ceea ce înseamnă creșterea prețurilor la alimente, procentual vorbind despre o ascendență de 76%!
Incredibil ce se întâmplă într-o țară membră NATO! Creșterile grandioase ale prețurilor sunt incontrolabile!

Războaiele care sunt în desfășurare, la momentul actual, au avut un impact major asupra economiei, în special asupra acestei țări membre NATO. Piețele resimt creșterile masive ale prețurilor, iar Criza Mondială a lovit NATO, din nou, Turcia fiind un stat care ocupă locul 4 din cauza inflației pe care a înregistrat-o. Creșterile sunt de 76%, conform unui raport efectuat de Banca Mondială. Banca Mondială a publicat acest raport în decursul zilei de luni, iar aceasta înregistrează un raport imens al inflației, întrucât prețurile alimentelor sunt grandioase, iar Turcia se află pe locul 4, după cum am menționat anterior, după Venezuela, Liban și Argentina. Raporturile celorlalte state sunt: Venezuela (318%), Liban (239%), Argentina (150%) și Egipt (74%).

Citește mai multe despre: Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”

Turcia, stat membru NATO, pe locul 4 în clasamentul inflației!

Rata nominală a Turciei în cazul inflației este de 76%, iar când rata este ajustată pentru inflația generală, rata reală alimentară este de 14%. Cu toate acestea, Turcia rămâne în topul primilor cinci ale listei atunci când este ajustată pentru inflația generală, alături de Egipt, Liban, Rwanda și Argentina. În ceea ce privește puterea de cumpărare în Turcia, aceasta a scăzut cu 16 puncte între 2012 și 2022.

NATO
NATO

Creșterea inflației alimentare este afectată de o criză și mai mare care, la rândul ei, afectează Turcia, fiind marcată de inflație ridicată și de șomaj. Președintele Recep Tayyip Erdoğan se confruntă cu critici pentru gestionarea proastă economică și suprimarea disidenței, inclusiv închiderea oponenților sub acuzații motivate politic.

Banca Centrală a Turciei a majorat previziunile în ceea ce privește inflația de la sfârșitul anului pentru acest an și cu 65% și, respectiv, 36%, a declarat joi guvernatorul Hafize Gaye Erkan.

„Să controlăm o inflație ridicată și volatilă va fi un proces lung și dificil. Vom continua să folosim toate instrumentele disponibile într-un mod determinat pentru a asigura dezinflația”, a declarat guvernatorul Băncii centrale din Turcia, Gaye Erkan, potrivit ziare.com.

Într-o conferință de presă în care s-a prezentat raportul băncii centrale privind inflația, aceasta a declarat că dezinflația se va produce în momentul în care va atinge un procent de 70%-75%.

Ea a declarat asta într-o conferință de presă, în care a prezentat raportul privind inflația al băncii centrale (CBRT), spunând că dezinflația va începe după ce a atins un vârf de aproximativ 70%-75% în mai și că înăsprirea monetară va continua până când va exista o îmbunătățire vizibilă a inflației. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com O țară NATO lovită puternic de criză: Prețurile alimentelor au crescut cu 76%, locul 4 în lume

Citește mai multe despre: Reformă majoră! Ministerul Sănătăţii a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente