- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reformă majoră! Ministerul Sănătăţii a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente

02 Nov, 23:40 • Fundeanu Madalina
Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că a început procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente. Valoarea proiectului depăşeşte 200.000 de euro.
Reformă majoră! Ministerul Sănătăţii a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente

Ministerul Sănătăţii a declarat, joi, că a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente, reformă majoră finanţată prin PNRR. Valoarea proiectului depăşeşte 200.000 de euro, scriu sursele News.ro.

Procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente a început

Potrivit Ministerului Sănătăţii, implementarea proiectului presupune crearea unei baze de date care va conține toate informaţiile referitoare la medicația comercializată în România, de la autorizarea acesteia, până la eliberarea către pacienţi.

„Tot în cadrul proiectului va fi dezvoltat şi un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piaţa din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel naţional într-o soluţie unică e-Sănătate.

Obiectivele specifice ţin de identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacienţii din România, elaborarea de politici şi strategii sustenabile în domeniul farmaceutic, interoperabilitarea bazelor de date privind medicamentele, dezvoltarea unui modul în cadrul SER necesar procesului de aprobare / corecţie anuală a preţurilor la medicamente de uz uman.

Nu în ultimul rând, proiectul urmăreşte digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Vestea momentului cu privire la cardurile de sănătate ale românilor. Ministerul Sănătății anunță ce se întâmplă cu 200.000 de carduri

Medicamente
Medicamente

Obiectivele principale sunt:

  • Identificarea nevoii reale de tratamente pentru pacienţii din România;
  • Elaborarea de politici şi strategii sustenabile în domeniul farmaceutic;
  • Interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele;
  • Dezvoltarea unui modul ân cadrul SER necesar procesului de aprobare / corecţie anuală a preţuriloe la medicamente de uz uman
  • Digitalizarea procesuluin de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice
  • Ministerul precizează că investiţia se ridică la peste 200.000 de euro, bani din PNRR şi se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Baza de date cu toate informaţiile referitoare la antibioticele vândute în România va fi operaţională la jumătatea anului viitor. Investiţia ajunge la 200.000 de euro, iar bugetul total destinat transformării digitale depăşeşte 400 de milioane de euro”, au mai precizat autorităţile sanitare.

Baza de date va fi operaţională în iunie-iulie 2024, anunță sursa menționată.

Vezi și: Zahărul, cel mai mare inamic al sănătății este și cel mai cumpărat. Cât te costă la Carrefour și Kaufland să cumperi un kilogram